Як тушкувати капусту, щоб смачно було. Покроковий рецепт без м’яса

Другі страви з капусти

Тушкована капуста відноситься до універсальних страв, вона відмінно підходить як гарнір, салат, начинка для вареників і пирогів. Головне, правильно її зробити.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 1,5 кг;
  • цибуля, 200 г;
  • морква, 300 г;
  • цукор, 5 г;
  • сіль, 15 г;
  • паста томатна, 50 г;
  • перець;
  • кип’яток, 70 мл;
  • спеції (лавровий лист, перець горошком тощо).

Процес приготування тушкованої капусти

Заливаємо лавровий лист кип’ятком.

Капусту шаткуємо, цибулю ріжемо довільно, моркву натираємо на великій тертці.

Спочатку обсмажуємо цибулю до напівготовності, додаємо моркву та тушкуємо до готовності.

Додаємо томатну пасту, цукор, суміш перців та частину солі. Перемішуємо. Тушимо хвилини 3 – 5, щоб томатна паста не надавала кислинку, цукор допомагає зробити пасту більш нейтральною.

Додаємо капусту, перемішуємо.

Щоб було зручно мішати, додавайте капусту частинами.

Накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на невеликому вогні, перемішуємо кожні 5 хвилин.

Солимо ще за смаком, вливаємо лаврову воду та тушкуємо.

Як тушкувати капусту, щоб смачно було. Покроковий рецепт без м'яса

Загальний час тушкування займає близько 30 хвилин і ви отримуєте ідеальну капусту, яку можна їсти просто так або використовувати як начинку для інших страв і навіть для борщу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар