Яблука в сирному тісті: ніжне і смачне печиво

Печиво

Сирне тісто виходить дуже м’яким, прекрасно тримає форму, його можна використовувати з різними начинками. Зараз сезон яблук, тому будемо готувати з ними.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сир домашній, 300 г;
  • борошно, 200 г;
  • масло вершкове охолоджене, 200 г;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • сіль, дрібка.

Для приготування начинки необхідно:

  • яблука, 6 шт;
  • цукор, 2.5 ст.л;
  • кориця, цукрова пудра.

Процес приготування яблучного печива

Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і розпушувачем.

Масло вершкове тремо на грубій терці або ріжемо невеликими шматочками.

Додаємо масло в суху суміш і перетираємо руками до утворення крихти.

Сир краще вибирайте не самий жирний, щоб тісто вийшло однорідним. Можна спочатку перебити його блендером до однорідності і потім вводити в тісто.

Змішуємо сир і крихту, вимішуємо тісто.

Укладаємо тісто в пакет і відправляємо на 1 годину в холодильник.

Яблука чистимо від шкірки і ріжемо на 4 часточки.

Цукор перемішуємо з корицею, обвалюємо у цій суміші кожну часточку.

Розкачуємо чверть тіста товщиною до 5 мм, вирізаємо склянкою кружечки.

В середину кожного кладемо яблучну часточку, защипуємо краї тіста човником.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.

Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин до рум’яності, але дивіться по своїй духовці.

Остигле печиво можна посипати цукровою пудрою.

Печиво виходить дуже м’яким, ароматним, ніжним. Для більш яскравого аромату, в тісто можна ще додати цедру апельсина або лимона.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар