І ніякого м’яса не треба! Хрусткі слоєні коржі

Хрусткі слоєні коржі - рецепт приготування Коржі

Такі коржі виходять хрусткими, ароматними і неймовірно смачними. Вони можуть замінити хліб, їх можна з’їсти на сніданок або перекусити протягом дня.

Продукти, які вам знадобляться для тіста:

  • тепла вода – 300 мл;
  • борошно – пів кілограма;
  • сіль – одна ч. л.;
  • кріп;
  • зелена цибуля;
  • для змащення – олія соняшникова.

Продукти, які вам знадобляться для цибулевого прошарку:

  • одна цибулина;
  • борошно – 50 г;
  • сіль без гірки – одна ч. л.;
  • олія соняшникова – 70 г.

Покроковий процес приготування коржів

Для початку дрібненько нарізаємо зелену цибульку і кріп, тоді тісто вийде ароматним.

Борошно висипаємо в миску, до нього додаємо нарізану зелень і всипаємо сіль. Розмішуємо.

Тепер вливаємо воду теплого стану.

Починаємо вимішувати тісто. Після того, як тісто збереться в колобок, вимішуємо ще п’ять хвилин.

М’яке тісто залишаємо на десять хвилин, прикривши плівкою або рушником, щоб не обвітрилося.

І ніякого м'яса не треба! Хрусткі слоєні коржі

Після формуємо з тіста ковбаску і ріжемо її на невеликі шматки.

Всі шматочки округляємо в довгастий пиріжок.

І ніякого м'яса не треба! Хрусткі слоєні коржі

В тарілочку наливаємо олію і всі заготовки змащуємо нею за допомогою кисті.

І ніякого м'яса не треба! Хрусткі слоєні коржі

Залишаємо заготовки на півгодини, прикривши плівкою.

Для цибулевого прошарку борошно змішуємо з сіллю і дрібненько шаткуємо цибулину, яку додаємо в суміш.

Олію потрібно довести до кипіння і влити в цибулеву масу. Таким чином у вас вийде хрусткий цибулевий прошарок. Акуратно мішаємо ложкою.

І ніякого м'яса не треба! Хрусткі слоєні коржі

Робочу поверхню змащуємо олією, беремо заготовку і розтягуємо, а потім розкатуємо до тонкого довгого коржа.

На середину кладемо цибулеву начинку.

І ніякого м'яса не треба! Хрусткі слоєні коржі

Краї підвертаємо, закриваючи начинку.

Звертаємо у вигляді равлика. Заготовки накриваємо плівкою.

І ніякого м'яса не треба! Хрусткі слоєні коржі

Беремо одну заготовку і спочатку розплющуємо руками, а після вже допомагаємо качалкою.

І ніякого м'яса не треба! Хрусткі слоєні коржі

Коржі перекладаємо на сковорідку, можна не змащувати її олією. Смажимо на вогні середньої інтенсивності до рум’яної скоринки.

І ніякого м'яса не треба! Хрусткі слоєні коржі

Щоб коржик добре підрум’яниться, перевертаємо його по два рази.

І ніякого м'яса не треба! Хрусткі слоєні коржі

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь