Такі коржі виходять хрусткими, ароматними і неймовірно смачними. Вони можуть замінити хліб, їх можна з’їсти на сніданок або перекусити протягом дня.
Продукти, які вам знадобляться для тіста:
- тепла вода – 300 мл;
- борошно – пів кілограма;
- сіль – одна ч. л.;
- кріп;
- зелена цибуля;
- для змащення – олія соняшникова.
Продукти, які вам знадобляться для цибулевого прошарку:
- одна цибулина;
- борошно – 50 г;
- сіль без гірки – одна ч. л.;
- олія соняшникова – 70 г.
Покроковий процес приготування коржів
Для початку дрібненько нарізаємо зелену цибульку і кріп, тоді тісто вийде ароматним.
Борошно висипаємо в миску, до нього додаємо нарізану зелень і всипаємо сіль. Розмішуємо.
Тепер вливаємо воду теплого стану.
Починаємо вимішувати тісто. Після того, як тісто збереться в колобок, вимішуємо ще п’ять хвилин.
М’яке тісто залишаємо на десять хвилин, прикривши плівкою або рушником, щоб не обвітрилося.
Після формуємо з тіста ковбаску і ріжемо її на невеликі шматки.
Всі шматочки округляємо в довгастий пиріжок.
В тарілочку наливаємо олію і всі заготовки змащуємо нею за допомогою кисті.
Залишаємо заготовки на півгодини, прикривши плівкою.
Для цибулевого прошарку борошно змішуємо з сіллю і дрібненько шаткуємо цибулину, яку додаємо в суміш.
Олію потрібно довести до кипіння і влити в цибулеву масу. Таким чином у вас вийде хрусткий цибулевий прошарок. Акуратно мішаємо ложкою.
Робочу поверхню змащуємо олією, беремо заготовку і розтягуємо, а потім розкатуємо до тонкого довгого коржа.
На середину кладемо цибулеву начинку.
Краї підвертаємо, закриваючи начинку.
Звертаємо у вигляді равлика. Заготовки накриваємо плівкою.
Беремо одну заготовку і спочатку розплющуємо руками, а після вже допомагаємо качалкою.
Коржі перекладаємо на сковорідку, можна не змащувати її олією. Смажимо на вогні середньої інтенсивності до рум’яної скоринки.
Щоб коржик добре підрум’яниться, перевертаємо його по два рази.