Готую такі кабачки все літо: хрусткі, ароматні

Холодні закуски

Один з найулюбленіших моїх рецептів! Я дуже люблю кабачки, тому перепробувала безліч варіантів їх приготування, але саме ці мариновані кабачки стали моїм фаворитом. Перевага рецепта полягає в тому, що не потрібно буде мити багато посуду, адже маринуються овочі в пакеті. А ще метод приготування гарний тим, що через півгодини можна вже знімати пробу.

Кабачки виходять пряними, хрусткими злегка гостренькі з пікантною ноткою. Трохи нагадують огірки. Раджу спробувати, адже це дійсно смачно!

Які потрібні продукти:

  • Два кабачка;
  • Одна цибулина;
  • Два зубці часнику;
  • Одна ч. л. французької гірчиці;
  • Кріп на ваш смак;
  • Одна ч. л. солі;
  • 1-1,5 ст. л. яблучного оцту (можна замінити звичайним 6% -им або лимонним соком);
  • Пів ч. л. цукру або меду;
  • 1-2 ст. л. олії соняшникової;
  • Солодка або гостра паприка на ваш смак.

Приступаємо до приготування

Кабачки ріжемо кружельцями або такими фігурними кільцями, як у мене. До речі, я сьогодні готую цукіні. Товщина кружечків повинна бути близько 3 міліметрів. Складаємо в щільний пакет.

Готую такі кабачки все літо: хрусткі, ароматні

Цибулину ріжемо у вигляді півкілець, кріп дрібненько січемо і також чинимо з часником.

Все відправляємо до кабачків.

Готую такі кабачки все літо: хрусткі, ароматні

До овочів додаємо всі спеції і приправи, перераховані вище. Останніми вливаємо всі рідкі продукти.

Пакет міцно зав’язуємо або закриваємо на застібку, якщо у вас такий, як у мене. Перевертаємо його кілька разів, щоб всі інгредієнти перемішалися, а маринад рівномірно розподілився.

Готую такі кабачки все літо: хрусткі, ароматні

Розміщуємо пакет з кабачками на півгодини в холодильну камеру. Через 30 хвилин, можна подавати, а можна потримати довше.

Готую такі кабачки все літо: хрусткі, ароматні

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар