Якщо ви жодного разу не пробували омлет в духовці, приготуйте його за моїм рецептом і ви гарантовано, будете часто його готувати. Корисна і ніжна страва, може стати сніданком, доповненням до обіду.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 6 шт;
- молоко, 300 мл;
- сир, 100 г;
- масло вершкове, 20 г;
- сіль.
Процес приготування омлету
Звичайно, найсмачніший омлет і яєчня виходять з домашніх яєць, але якщо таких в наявності немає, тоді беріть найбільші, магазинні.
Порада: омлет, при простоті готування, дуже примхлива страва. Всі продукти повинні бути кімнатної температури, а викладати його потрібно на теплу тарілку, щоб вся пишність не опала і не став витікати сік. Зелень в сам омлет не кладуть – вона сприяє обпаданню, краще посипати зверху, коли страва вже готова.
Яйця змішуємо з молоком і солимо за смаком, збиваємо вінчиком або міксером.
Тремо сир і вмішуємо в яєчну масу.
Сковорідку без ручки змащуємо вершковим маслом, виливаємо масу.
Запікаємо в уже розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 – 25 хвилин, але час залежить від вашої техніки, тому стежте, щоб не підгоріло.
Омлет вдало гармонує з багатьма стравами, особливо з м’ясними і салатами зі свіжих овочів, в яких є помідори.