Тонкі пироги з начинкою з бринзи

Пироги з начинкою з бринзи, рецепт приготування Пироги

Пропонуємо вам приготувати тонкі пироги з дріжджового тіста. Готуються вони дуже просто і швидко. І з’їдаються точно в лічені хвилини. Саме тісто виходить тонким, повітряним, але не має кислого дріжджового запаху. Їсти їх краще в гарячому вигляді, а якщо вони у вас охололи, то просто розігрійте їх.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 50 мілілітрів води
  • 2 грами сухих дріжджів
  • пів чайної ложки цукру
  • 50 мілілітрів рослинної олії
  • 2 грами соди
  • 100 мілілітрів кефіру
  • 250 грам пшеничного борошна

Для начинки

  • 330 грам бринзи
  • 1 куряче яйце
  • 1 білок
  • зелень

Додатково

  • 1 жовток
  • пів чайної ложки води (молока)

Покроковий процес приготування пирогів з бринзою

У миску вливаємо воду і додаємо дріжджі, в такому вигляді залишаємо на 2 хвилини. Потім перемішуємо, додаємо цукор, рослинну олію і соду. Туди ж вливаємо кефір і перемішуємо. Потім всипаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто.

Вимішуємо тісто 5-7 хвилин. Потім кладемо його в пакет і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.

Бринзу натираємо на тертці. Додаємо в неї куряче яйце і білок. Туди ж кладемо подрібнену зелень і перемішуємо.

Тісто ділимо на 2 частини і розкачуємо у вигляді коржа. У центр кладемо начинку, а краї защипуємо.

Перекладаємо отримані заготовки на деко, застелене пергаментним папером і руками надаємо їм форму пирога.

У жовток додаємо воду і змащуємо коржі. Проколюємо їх зверху виделкою і залишаємо на 10 хвилин.

Коржі випікаємо в духовці, розігрітій до 200-220 градусів, протягом 15-20 хвилин. А потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар