У мене є кілька методів приготування швидкого горохового супу. Вони виручають, якщо дуже хочеться горохового супу, але немає часу на довге приготування. Сьогодні ділюся одним простим способом. Будуть потрібні звичайний колотий горох і копченості. Суп виходить дуже ароматним, ситним і смачним. А варити його буду не більше 35 хвилин.
Необхідні продукти:
- 450 гр. – свинина (копчена)
- 170-200 гр. – горох (колотий)
- 3 шт. – картопля
- 1 шт. – ріпчаста цибуля
- 1 шт. – морква
- 3 ст.л. – соняшникова олія
- 1 шт. – лавровий лист
- за смаком зелень
- за смаком мелений перець (чорний)
- за смаком сіль
Як приготувати гороховий суп
1. Для приготування купую копчену свинячу грудинку з кісточками. Нарізаємо свинину на невеликі шматочки.
2. Для супу будемо використовувати звичайний колотий горох. У каструлю об’ємом 3 літри наливаємо більше половини води і нагріваємо.
3. Відміряємо горох. Я беру 200 г гороху, люблю густий суп. Якщо хочемо зробити його рідкуватим, то беремо 150-170 г. Горох порціями викладаємо в кавомолку і подрібнюємо.
4. У гарячу воду висипаємо подрібнений горох і одночасно помішувати ложкою, щоб не утворилися грудочки. Відразу додаємо нарізану картоплю і готуємо на середній температурі 15 хвилин. Періодично помішуємо.
5. Поки вариться картопля з горохом, обсмажуємо в олії подрібнені цибулю і моркву. Через 15 хвилин відправляємо в каструлю підготовлені копченості.
6. Додаємо обсмажені овочі, лавровий лист, солимо, перчимо і варимо суп ще 20 хвилин.
7. За 35 хвилин подрібнений горох буде повністю готовий. Пробуємо гороховий суп на сіль, додаємо нарізану зелень (у мене зелена цибуля і кріп), перемішуємо і знімаємо з плити.
8. Даємо супу постояти під кришкою 5-10 хвилин і розливаємо по тарілках. Гороховий суп з копченостями таким методом виходить швидким. І смак, і аромат незрівнянні. Смачного!