Грибний суп з перловкою

Грибний суп з перловкою - рецепт Грибний суп

Признавайтесь, як часто ви готуєте перловку? Спробувавши цей суп, ви зміните своє ставлення до цієї крупи, навіть якщо ви готуєте її дуже рідко. Тим більше, що перловка дуже корисна.

Грибний суп з перловкою виходить дуже смачний і ситний. Лісові гриби можна використовувати свіжі або заморожені, вони надають супу насичений аромат і смак. Якщо хочете порадувати сім’ю новою гарячою стравою, то це ідеальний варіант.

Інгредієнти

  • Картопля – 4 шт.
  • Крупа перлова – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Кріп – 50 г
  • Олія – 60 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Гриби лісові – 200 г
  • Морква – 1 шт.

Як приготувати грибний суп

Крупу промиваємо, заливаємо водою, залишаємо на 4-5 годин або на ніч.

Можна підготувати крупу іншим способом, якщо не маєте часом: крупу також промиваємо, заливаємо кип’ятком, залишаємо набухати на 1 годину.

Зливаємо з перловки воду. У каструлю наливаємо 1 літр води і закладаємо перловку. Ставимо на вогонь. Варимо з моменту закипання, при мінімальному кипінні, протягом 40 хвилин.

Через зазначений час варіння перловки доливаємо води. Очищаємо і нарізаємо брусочками картоплю, кладемо її до перловки. З моменту закипання бульйону наш суп буде варитися 20 хвилин.

Нарізаємо дрібно очищені моркву і цибулю.

Промиваємо гриби, даємо стекти воді. Нарізаємо лисички великою соломкою.

Розігріваємо на сковороді рослинну олію, вогонь робимо середнім. Обсмажуємо спочатку цибулю і моркву протягом 3-4 хвилин.

Потім додаємо гриби, обсмажуємо ще хвилин 7-8.

За 10 хвилин до кінця варіння супу кладемо в бульйон обсмажені овочі з грибами. Солимо до смаку. Додаємо дрібно нарізаний кріп.

Після того, як зняли суп з вогню, даємо супу настоятися 20-30 хвилин і подаємо до столу.

Наш грибний суп з перловкою готовий. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар