Гарний і незвичайний салат до свята

Святкові салати

Салат ми пропонуємо приготувати з фарбованими яйцями. Вони додадуть йому особливий святковий вигляд і смак. У салаті є м’ясо і грибочки, на наш погляд це найпопулярніші продукти. А для пікантності додані мариновані огірки.

Необхідні продукти:

  • 1 куряче філе
  • 150 грам печериць
  • 1 цибулина
  • пів банки кукурудзи
  • 3 мариновані огірки
  • 5 курячих яєць
  • сіль, перець за смаком
  • майонез
  • зелень
  • буряк

Як приготувати салат до свята

Яйця відварюємо круто і очищаємо від шкаралупи.

Куряче філе солимо і перчимо до смаку, потім кладемо на сковорідку і обсмажуємо до готовності.

Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними шматочками і кладемо на сковорідку. Обсмажуємо до золотистості.

Печериці нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо до цибулі і обсмажуємо до готовності. Потім солимо і перчимо до смаку, залишаємо остигати.

Яйця ділимо на жовтки і білки.

Частина білків відкладаємо в сторону.

Сирий буряк натираємо на дрібній тертці і віджимають від соку. Виливаємо отриману рідину на частину білків. Залишаємо фарбуватися.

Готову курку і мариновані огірки нарізаємо кубиком.

Білки натираємо на грубій терці в окремі миски (білі і фіолетові). На дрібній тертці натираємо жовтки.

Збираємо салат. На дно кладемо нарізане куряче філе, змащуємо майонезом і викладаємо кукурудзу. Зверху робимо шар грибів з цибулею, змащуємо майонезом. Потім викладаємо мариновані огірки, промазуємо майонезом і присипаємо жовтком. Потім акуратно викладаємо білки у вигляді бузку, а листя використовуємо, як гілочки.

Готовий салат подаємо до столу. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар