Дуже сонячний чізкейк з манго без борошна і без випічки

Десерти

Вчора моєму молодшому синові виповнилося два роки і я для своєї дітвори приготувала смачний і корисний чізкейк. Взимку, коли свіжим ягодам не вистачає аромату, кращий вибір для фруктових тортиків – тропічний гість наших прилавків – манго.

Необхідні продукти:

Для сирної начинки

  • 200 г вершкового сиру (Філадельфія)
  • 40 г цукрового піску
  • сік з половинки лимона (приблизно 25 мл)
  • 7 г желатину в порошку + 35 мл води
  • 100 г пюре з манго
  • 200 мл вершків для збивання (30-35%)

Для начинки з манго і маракуї

  • 5 г желатину в порошку + 20 мл води
  • 130 г пюре з манго
  • маракуйя – 2 шт.

Як приготувати чізкейк з манго

Скажу відразу: купити пюре з манго часто виходить дешевше і простіше. Але ви завжди можете приготувати пюре самостійно. Тільки, щоб не помилитися з солодкістю, не забудьте додайте в мангове пюре цукор (10% від ваги манго). Так, якщо використовуєте покупне мангове пюре, переконайтеся, що воно містить цукор. Якщо – ні, додайте.

Готуємо желе з маракуї з манго

Плоди маракуї розріжте навпіл, вийміть м’яку середину чайною ложкою і змішайте з пюре з манго.

4 г желатину всипте в 20 г води і на 20 секунд поставте в мікрохвильовку. Розчин желатину влийте в пюре з манго і маракуї і все перемішайте.

Вилийте більшу частину отриманої маси в кільце для торта (d = 10 cм), з одного боку затягнуте харчовою плівкою.

Дуже сонячний чізкейк з манго без борошна і без випічки

Залиште трохи цієї суміші на столі для прикраси в самому кінці.

Кільце з желе приберіть в холодильник, там воно застигне.

Сирна начинка для чізкейку

Цукор і вершковий сир збивайте разом, поки текстура не набуде кремову консистенцію. Тепер додайте сюди 100 г мангового пюре з лимонним соком і все ретельно перемішайте.

Вершки збийте до густоти сметани, влийте в них мікс з манго і вершкового сиру і перемішайте.

Дуже сонячний чізкейк з манго без борошна і без випічки

7 г желатину всипте в 35 г води і підігрійте, щоб желатин розійшовся. Цю суміш додайте в мікс з вершкового сиру. Перемішайте. 1/3 сирного міксу вилийте в кільце для торта (d = 15 см). Охолодіть його в морозильній камері протягом 20 хвилин.

Потім дістаньте заготовку для торта і мангове желе з холодильника і помістіть желе в центр сирної начинки.

Дуже сонячний чізкейк з манго без борошна і без випічки

Зніміть кільце. Зверху вилийте решту мусу і все разом відправте на півгодини в морозилку.

Нарешті рівномірно розподіліть інше мангове желе по поверхні торта і відправте його в холодильнику на 4 години мінімум.

Дуже сонячний чізкейк з манго без борошна і без випічки

Для того, щоб вийняти готовий торт з кільця, оберніть його теплим рушником. Працює відмінно.

Прикрасьте готовий торт шматочками свіжого манго і листочками м’яти. І тепер його можна пробувати! Аромат маракуї чудово освіжає цей фруктово-вершковий чізкейк. Він класно поєднується з манго. А дрібні насіння маракуї додають тортику дуже забавну текстуру.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар