Дуже смачні еклери на соняшниковій олії

Десерти

На олії еклери виходить незрівнянними: мають гарний рельєф і пористу серцевину. Від еклерів на вершковому маслі, скажу чесно, за смаком взагалі не відрізняються. За рецептом використовуємо заварний крем, але ви за бажанням можете замінити на будь-який інший. Таким ефектним, ніжним і повітряним десертом ви з легкістю зможете розбавити свої сімейні чаювання. Рекомендую всім спробувати.

Необхідні продукти:

  • 200 гр борошна
  • 200 мл води
  • 100 мл соняшникової олії
  • 4-5 яєць
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну

Для крему

  • 500 мл молока
  • 150 гр цукрового піску
  • 2 яйця
  • 12 гр ванільного цукру
  • 7 столових ложок крохмалю
  • 200 гр білого шоколаду
  • 200 гр сиру

Як приготувати еклери

В першу чергу в каструлю вливаємо вливаємо воду і олію. Додаємо сіль і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.

Після чого всипаємо борошно і швидко мішаємо. Ми маємо довести до щільної і однорідної маси. Знімаємо з вогню і залишаємо на 5-7 хвилин.

Потім, використовуючи міксер, перемішуємо, додаючи по одному яйця. В результаті ми повинні отримати гладке, тягуче і однорідне тісто.

Перекладаємо підготовлене тісто в кондитерський мішок з фігурною насадкою і відкидають на деко, попередньо застелене пергаментним папером.

Відправляємо заготовки в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів, на 10 хвилин. Потім температуру зменшуємо до 190 градусів і продовжуємо випікати ще 15 хвилин. При цьому процесі дверцята духовки ні в якому разі відкривати не треба. По закінченню залишаємо заготовки остигати.

Тепер беремося за приготування крему. Для цього в каструлю відправляємо молоко, цукровий пісок, крохмаль і яйця. Віночком добре перемішуємо. Не зупиняючись в цьому процесі, доводимо до кипіння. Потім знімаємо з вогню і додаємо ванільний цукор. Добре перемішуємо.

Після чого дрібно нарізаємо шоколад і перекладаємо в крем. Перемішуємо до повного його розчинення і залишаємо остигати.

Після закінчення потрібного часу додаємо сир і, використовуючи міксер, збиваємо масу до однорідності.

Тепер підготовлений крем перекладаємо в кондитерський мішок з тонкою насадкою. Наповнюємо ним еклери.

За бажанням можете перед подачею присипати цукровою пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар