Дуже смачна страва з капусти і рису

Страва з капусти і рису - рецепт приготування Другі страви з капусти

Страва виходить приголомшливо смачною і готується надзвичайно просто. Сподобається тим, хто любить все просте, адже зараз, в спеку, так не хочеться довго перебувати біля плити. До неї не потрібно готувати гарнір, все максимально легко, а для приготування потрібні найдоступніші продукти.

Необхідні продукти

  • капуста – 500 гр
  • рис – 100 гр
  • цибуля – 1 шт
  • м’ясо – 300 гр
  • томатна паста – 1 ст.л
  • лавровий лист
  • сіль, перець за смаком
  • соняшникова олія

Процес приготування страви з капусти і рису

М’ясо відварюємо до готовності, а потім нарізаємо невеликими шматочками.

Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками.

На сковороду наливаємо олію, нагріваємо і кладемо цибулю. Обсмажуємо її 4-5 хвилин.

Капусту дрібно шаткуємо і додаємо до обсмаженої цибулі. Вливаємо до неї трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 5-7 хвилин (в залежності від вашої капусти). Готові овочі солимо і перчимо до смаку, кладемо лавровий лист і томатну пасту. Все перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще 5 хвилин.

Через відведений час зверху на овочі насипаємо рис, рівномірно розподіляємо і вливаємо воду так, щоб рис був повністю прикритий.

Накриваємо кришкою і тушкуємо все разом ще 10-15 хвилин.

Через відведений час в страву додаємо м’ясо, тушкуємо ще 5 хвилин. Готову страву перемішуємо і подаємо до столу. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь