Дуже шоколадний торт з простих продуктів

Дуже шоколадний торт - рецепт приготування Шоколадні торти

Дуже шоколадний торт з простих продуктів.

Для приготування шоколадного торта Вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 200 г;
  • какао – 40 г;
  • розпушувач – 12 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • цукор – 180 г;
  • кефір – 200 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • олія соняшникова – 80 г;
  • кава розчинна – 1.5 ч.л;
  • кип’яток – 150 мл;
  • сіль – чверть ч.л;
  • банани – 3 шт.

Для приготування крему візьміть:

  • вершки жирні – 300 г;
  • пудра – 50 г;
  • сметана – 100 г.

Для крему другого:

  • сметана – 500 г;
  • пудра – 50-70 г.

Для третього крему:

  • вершки сухі – 2 пачки;
  • молоко – 300 мл;
  • сметана – 100 г.

Процес приготування шоколадного торта

Борошно з’єднуємо з какао і просіваємо. Змішуємо з цукром і ваніліном, розпушувачем.

В іншій ємності змішуємо кефір, яйце, рослинне олію і виливаємо суміш у сухі інгредієнти, перемішуємо.

Каву заварюємо кип’ятком і виливаємо в тісто, вимішуємо до однорідності.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 35 – 40 хвилин до готовності.

Охолоджуємо і розрізаємо на 3 коржа.

Вершки з’єднуємо з пудрою і збиваємо до пишності, вливаємо сметану і змішуємо вінчиком.

За своїм смаком можете приготувати будь-який з 3 варіантів крему.

Формуємо торт, змащуючи кремом і перекладаючи кружечками бананів.

Прикрашаємо торт розтопленим шоколадом і шпажкою робимо візерунки.

Залишаємо в холодильнику на пару годин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар