Домашній торт «Яблучна хатинка»

Торт «Яблучна хатинка», рецепт приготування Швидкі торти

Цей торт дуже схожий на відомий «Монастирська хатка», але начинка тут яблучна.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове – 250 г;
  • сметана жирна – 900 г;
  • борошно – 450 г;
  • вода – 100 мл;
  • сіль за смаком;
  • цукор – 325 г;
  • яблука – 1.3 кг;
  • розпушувач – 1.5 ч.л;
  • цедра лимона – 1.5 ч.л;
  • манна крупа – 2-3 ст.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • горіхи волоські – за смаком.

Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, ріжемо невеликими шматочками.

Змішуємо яблучні шматочки з водою і цукром 3 ст.л, ставимо на невеликий вогонь і варимо до м’якості. Всипаємо манну крупу для густоти і варимо ще 1 хвилину, всипаємо цедру лимона. Охолоджуємо.

Борошно просіваємо і змішуємо з дрібкою солі, розпушувачем. Натираємо на борошно охолоджене вершкове масло і перетираємо масу в крихту. Домішуємо сметану і вимішуємо м’яке тісто. Скачуємо колобок, накриваємо плівкою і ставимо на 1 годину в холодильник.

Ділимо тісто на 15 шматочків і кожен розгортаємо в пласт, приблизно 40 на 10 см.

На край пласта викладаємо яблучну начинку і звертаємо трубочку, защипуємо краї.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо трубочки.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо до рум’яності.

Сметану (700 г) змішуємо з цукром і ванільним цукром, збиваємо поки цукор не розчиниться.

Формуємо торт: кладемо 5 трубочок, крем, потім 4 трубочки і крем, 3 і крем, 2 і крем і 1 і крем. Змащуємо торт з усіх боків кремом і ставимо на 4 години в холодильник. Посипаємо подрібненими горіхами.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар