Домашнє печиво до чаю або на святковий стіл

Домашнє печиво до чаю, рецепт приготування Печиво

Печиво виходить з дуже цікавим і непередаваним смаком. Вид має досить гарний, а значить прекрасно підійде навіть до святкового столу. Готується печиво не складно, інгредієнти потрібні прості і доступні кожному.

Необхідні продукти

  • 300 грам пшеничного борошна
  • 100 грам горіхів
  • 100 грам цукрової пудри
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 8 грам ваніліну
  • 150 грам вершкового масла
  • 60 грам сметани
  • 2 жовтки
  • сіль
  • варення, горіхи

Покроковий процес приготування печива

У миску кладемо вершкове масло (розм’якшене), додаємо до нього цукрову пудру, ванільний цукор, сіль і все перемішуємо міксером. Додаємо в масу жовтки, сметану і ще раз перемішуємо міксером протягом 1 хвилини.

Горіхи подрібнюємо до дрібної крихти, додаємо їх в масляну масу, перемішуємо. Потім по чуть-чуть додаємо борошно і розпушувач, і замішуємо тісто.

Тісто кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Готове тісто ділимо на 2 частини. Одну прибираємо в холодильник, а другу розгортаємо в тонкий пласт. Вирізаємо формою печиво, обрізки прибираємо. В другій половині приготованих кружечках робимо в центрі маленьку дірочку. Підготовлені заготовки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Точно також чинимо з рештою тіста.

Випікаємо печиво в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 10-15 хвилин. Потім дістаємо, охолоджуємо і перекладаємо на тарілку.

Беремо заготовку без дірочки, змащуємо варенням і зверху кладемо заготівлю з дірочкою. Таким чином збираємо все печиво. Прикрашаємо за своїм смаком.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар