Десерт «Стара Рига»

Десерт «Стара Рига», рецепт приготування Десерти

Замість калорійного торта можна приготувати легкий і ніжний сирний десерт під назвою «Стара Рига».

Якщо ви часто печете сім’ї всякі солодощі до чаю, то у мене для вас цікавий легкий сирний десерт під назвою «Стара Рига». Такий десерт буде прекрасною заміною всяким тортам з кремом, адже в ньому менше калорій, зовсім немає муки, приготувати його дуже легко і за часом швидко. Єдине, що потрібно для цього десерту, так це час, і то, не для того, щоб його приготувати, а щоб він застиг, адже в складі у нього є желатин. Найкраще приготувати сирний десерт «Стара Рига» увечері і прибрати в холодильник, а вранці порадувати своїх дітей цієї неймовірною ніжністю.

Інгредієнти

  • Консервовані ананаси – 1 банка (380 г)
  • Сир – 400 г
  • Згущене молоко – 120 г
  • Сметана – 200 г
  • Желатин швидкорозчинний – 20 г

Як приготувати десерт «Стара Рига» до чаю

В першу чергу відкриємо банку з консервованими ананасами і злити з неї сік в миску, додамо в цей сік води, щоб загальна маса рідини була 400 мл. Всиплемо швидкорозчинний желатин, розмішати і дамо йому набрякнути. Через 5 хвилин нагріємо желатин до 60 градусів і залишимо охолоджуватись.

А поки желатин остигає, протремо сир через сито, щоб в ньому не було грудочок. Додаємо в сир сметану і ретельно розмішуємо.

Далі вливаємо в сирну масу згущене молоко.

Тепер краще збити масу міксером, щоб консистенція була гладкою і однорідною.

Через хвилину вливаємо желатин і продовжимо збивати до повного об’єднання желатину з сирною масою.

Тепер додаємо шматочки консервованого ананаса, перемішуємо акуратно ложкою.

Найкраще для десерту використовувати силіконові форми, тому що з них зручно десерт діставати після застигання. Моя силіконова форма маленька і м’яка, тому щоб вона тримала форму, після того як я вилила сирну масу, я її встановила в міцну форму більшого розміру. Ще у мене вийшло два маленьких десерти у формі кексів. Ставимо форми для застигання в холодильник, краще на ніч.

Вранці дістаємо форми і викладаємо сирний десерт «Стара Рига» на тарілку. Великий десерт можна нарізати на порції і подавати до ранкового чаю або кави. Порційні десерти викладаємо на десертну тарілку. Ось такий легкий десерт під назвою «Стара Рига» можна приготувати з сиру і ананасів. Спробуйте!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар