Простий рецепт самого швидкого і смачного печива, яке готується з невеликого набору продуктів. Рецепт тіста можна взяти за основу та додати до нього різні добавки. Наприклад, шматочки сухофруктів.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйце, 1 шт;
- цукор, 100 г;
- сіль, дрібка;
- олія соняшникова, 4 ст.л;
- вода холодна 2 ст.л;
- цедра половини лимона;
- розпушувач, 1 пакетик;
- борошно, 130 г;
- манна крупа, 200 г.
Процес приготування печива
Яйце перетираємо з сіллю та цукром, олією.
У масу додаємо розпушувач, борошно та манну крупу, цедру лимона.
Тісто у вас буде дуже густе та дуже липке, це так і має бути. Накриваємо ємність з тістом і залишаємо на 20 хвилин, щоб манна крупа добре набухла.
Стіл присипаємо борошном і викладаємо тісто. Руки опускаємо в борошно, обминаємо тісто, ділимо на 5 частин і кожну скачуємо в ковбаски.
Ріжемо на порційні шматочки і викладаємо на лист, застелений пергаментом.
Присипаємо цукром, можна його змішати з корицею чи цедрою, ваніліном.
Розігріваємо духовку до 180 градусів та випікаємо від 15 до 20 хвилин до золотистого кольору.
Ароматне, ніжне, з яскравим, цитрусовим смаком печиво відмінно підходить до чаю і какао.