Чарівний салат »Мексиканець» на зиму

Салати на зиму

Салат «Мексиканець» з баклажанів і овочів обов’язково приведе вас у захват і ви приготуєте його в неймовірно великій кількості. Він виходить яскравий, ароматний і злегка пекучий.

Необхідні продукти

  • 1,5 літра томатного соку
  • 200 г моркви
  • 20 грам солі
  • 50 грам цукру
  • 100 мілілітрів соняшникової олії
  • 800 грам баклажанів
  • 500 грам солодкого перцю
  • 30 грам часнику
  • 1 гострий перець
  • 50 мілілітрів оцту 9%

Томатний сік наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння.

Очищену моркву нарізаємо тонкими кружечками або половинками. Додаємо в томатний сік і проварюємо 15-20 хвилин.

Солодкий перець очищаємо від насіння і перегородок, а потім нарізаємо великою соломкою. Баклажан нарізаємо тонкими часточками.

У каструлю додаємо сіль, цукор, вливаємо олію і все перемішуємо. Доводимо до кипіння і кладемо баклажани з перцем. Знову доводимо до кипіння і проварюємо 15 хвилин.

Подрібнюємо приготований часник і гострий перець. Додаємо до овочів через відведений час і проварюємо ще 3 хвилини. Потім вливаємо оцет, перемішуємо, проварюємо 1 хвилину і знімаємо з вогню.

Розкладаємо салат по чистим стерилізованим баночках, закриваємо кришками і прибираємо на постійне місце зберігання.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар