Буряковий мус з оселедцем

Буряковий мус з оселедцем - рецепт Святкові салати

Буряк – дуже корисний і смачний овоч. Крім своїх смакових якостей, він ще й універсальний в кулінарії. З нього готують численні закуски, паштети, салати, консервацію і навіть випічку.

Сьогодні, хочу запропонувати пікантну і дуже смачну закуску для новорічного святкового столу. Також у цією закуски цікава подача – в склянці. А в якості декору пропоную використовувати скибочки пряного оселедця. Виходить дуже святкова і смачна закуска.

Інгредієнти

  • Буряк – 2 шт.
  • Вершковий сир – 150 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Желатин – 1 ч.л.
  • Вершки – 100 мл
  • Сіль – 0.25 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1 щіпка
  • Філе оселедця – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 2 шт.

Як приготувати буряковий мус

Буряк відваріть або запечіть до готовності напередодні, тоді значно скоротиться час приготування цієї закуски.

Відварний буряк наріжте на зручні шматки.

До буряках додайте домашній вершковий сир, волоські горіхи, сіль і перець.

Подрібніть в блендері до однорідності.

Швидкорозчинний желатин замочіть в вершках.

Дайте йому набрякнути і підігрійте, щоб він повністю розчинився.

Розпущений желатин з вершками додайте в бурякове пюре і перемішайте або збийте міксером, щоб маса стала більш пишною.

Буряковий мус

Отриманий буряковий мус приберіть в холодильник на 1-2 години.

При подачі подайте з скибочкою пряного оселедця і зеленою цибулею. Подавайте охолодженим.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар