Броколі під сметанно-сирним соусом

Броколі під соусом, рецепт приготування Другі страви з капусти

Якщо ваші родичі не дуже полюбляють брокколі, то обов’язково спробуйте приготувати таку смакоту. Від неї їх просто «за вуха не відтягнете». Приготувати простіше простого, тому впорається будь-яка господиня. Часу на приготування теж піде небагато. Ви з легкістю зможете розбавити своє буденне меню такою приголомшливою смакотою.

Необхідні інгредієнти

  • 450 гр брокколі
  • 100 гр сметани
  • 70 гр твердого сиру
  • сіль і прянощі за смаком
  • вершкове масло для змащування форми

Процес приготування страви з броколі

В першу чергу промиваємо добре брокколі і розбираємо на суцвіття. Після чого відправляємо в сотейник і вливаємо воду, яку попередньо довели до кипіння. Солимо до смаку і ставимо на вогонь. Після закипання потрібно варити ще 5-6 хвилин.

Беремося за приготування сирного соусу. Для цього в окремій ємності об’єднуємо сметану і сир, попередньо натертий на дрібній фракції терки. Після чого потрібно посолити за смаком і додати прянощі. Добре все перемішуємо.

Беремо форму для випічки і змащуємо її вершковим маслом. Потім викладаємо брокколі, а поверх кладемо підготовлений сирний соус.

Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 200 °, на 5 хвилин.

Після закінчення цього часу збільшуємо температуру до 240 ° і продовжуємо процес випікання ще 3-5 хвилин.

Потім страву гарячою можна подавати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь