Печиво з магазину мене давно не надихає, чому б не приготувати вдома нешкідливий дешевий десерт. Якщо у вас є кефір, то гріх не потішити рідних смачною випічкою.
Необхідні продукти:
Для тесту знадобиться:
- 280 г борошна;
- 120 мл кефіру;
- 120 г вершкове масло;
- 1 ст.л цукру;
- 1 ч. ложка без верху розпушувача;
- дрібка ваніліна;
- 1 жовток.
Для начинки беремо:
- 30 г вершкового масла;
- 80 г цукру;
- 80 г борошна;
- дрібка ваніліну.
Як приготувати печиво
Підготували інгредієнти, довели до кімнатної температури та приступаємо до десерту.
Змішуємо разом борошно, розпушувач та ванілін, додаємо м’яке вершкове масло та перетираємо все в крупинки. Заливаємо в отриману стружку кефір та жовток. Добре вимішуємо тісто, формуємо кулю, загортаємо в харчову плівку і витримуємо в холодильнику хвилин 10.
У цей час потрібно зайнятися начинкою – м’яке масло, цукор і борошно, перетерти в дрібну крихту.
Тісто з холодильника потрібно тонко розкачати, змастити білком, що залишився від яйця, посипати зверху крихтою-начинкою і скачати в рулетик. Отриманий рулет необхідно трохи притиснути, зробити більш плоским і нарізати шматками по 2-3 см.
На лист потрібно застелити пергаментний папір і викласти нарізане печиво.
Випікати в духовці при температурі 180 ° С протягом 15-20 хвилин.