Якщо ви хочете швидко та просто приготувати солодку здобу до чаю, пропоную вам скористатися цим рецептом печива. Тут все легко: просте тісто на кефірі та елементарна начинка із вершкового масла та цукру. У результаті – просто ідеальна випічка.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір чи сметана, 200 г;
- борошно, 450 г;
- розпушувач, 1 ч. л;
- масло вершкове, 250 г;
- яйце, 1 шт;
- ванілін.
Для приготування начинки необхідно:
- борошно та цукор по 250 г;
- масло вершкове, 100 г;
- ванілін.
Процес приготування печива
Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем.
Охолоджене вершкове масло натираємо на великій тертці в борошно і перетираємо масу в крихту.
Додаємо в масу сметану або кефір, яйце та ванілін.
Збираємо масу в грудку тіста. Маса повинна вийти дуже піддатливою, гладкою та однорідною.
Накриваємо тісто і відправляємо на 20 хвилин у холодильник.
Для начинки просіюємо борошно і змішуємо з цукром.
Розм’якшене вершкове масло додаємо в масу разом з ваніліном і перетираємо масу до однорідності. Можна робити лопаткою чи руками.
Стіл присипаємо борошном, розкачуємо тонкий пласт тіста і посипаємо його крихтою-начинкою.
Згортаємо щільний рулет, притискаємо його качалкою і злегка розкачуємо.
Змащуємо його збитим жовтком. Прикрашаємо візерунками та ріжемо трикутниками або просто порційними шматочками.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво. Випікаємо при 180 градусах до рум’яності.
Виходить така ніжна здоба за рахунок розтопленого вершкового масла всередині, вам точно сподобається.