Беру кефір і готую солодку здобу до чаю

Печиво

Якщо ви хочете швидко та просто приготувати солодку здобу до чаю, пропоную вам скористатися цим рецептом печива. Тут все легко: просте тісто на кефірі та елементарна начинка із вершкового масла та цукру. У результаті – просто ідеальна випічка.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір чи сметана, 200 г;
  • борошно, 450 г;
  • розпушувач, 1 ч. л;
  • масло вершкове, 250 г;
  • яйце, 1 шт;
  • ванілін.

Для приготування начинки необхідно:

  • борошно та цукор по 250 г;
  • масло вершкове, 100 г;
  • ванілін.

Процес приготування печива

Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем.

Охолоджене вершкове масло натираємо на великій тертці в борошно і перетираємо масу в крихту.

Додаємо в масу сметану або кефір, яйце та ванілін.

Збираємо масу в грудку тіста. Маса повинна вийти дуже піддатливою, гладкою та однорідною.

Беру кефір і готую солодку здобу до чаю

Накриваємо тісто і відправляємо на 20 хвилин у холодильник.

Для начинки просіюємо борошно і змішуємо з цукром.

Розм’якшене вершкове масло додаємо в масу разом з ваніліном і перетираємо масу до однорідності. Можна робити лопаткою чи руками.

Стіл присипаємо борошном, розкачуємо тонкий пласт тіста і посипаємо його крихтою-начинкою.

Беру кефір і готую солодку здобу до чаю

Згортаємо щільний рулет, притискаємо його качалкою і злегка розкачуємо.

Беру кефір і готую солодку здобу до чаю

Змащуємо його збитим жовтком. Прикрашаємо візерунками та ріжемо трикутниками або просто порційними шматочками.

Беру кефір і готую солодку здобу до чаю

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво. Випікаємо при 180 градусах до рум’яності.

Беру кефір і готую солодку здобу до чаю

Виходить така ніжна здоба за рахунок розтопленого вершкового масла всередині, вам точно сподобається.

Беру кефір і готую солодку здобу до чаю

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар