Простий рецепт смачної закуски. Я готую такі гриби до вечері, а іноді подаю до святкового столу. Гриби виходять ситні, соковиті і дуже апетитно виглядають. Щоб страва вийшла більш смачною, краще використовувати гриби середнього розміру. Так як великі занадто сухі, а в маленьких буде зовсім не багато начинки.
Необхідні продукти:
- 700 грам печериць
- 300 грам курячого філе
- 200 грам цибулі
- 250 грам твердого сиру
- 50 грам майонезу
- сіль перець
- соняшникова олія
Як приготувати фаршировані грибочки
Куряче філе солимо і перчимо до смаку.
У сковорідку наливаємо соняшникову олію і кладемо куряче філе. Обсмажуємо на середньому вогні до готовності.
У грибів видаляємо ніжки, а капелюшки відкладаємо в сторону. Нарізаємо ніжки на дрібні шматочки.
На суху розпечену сковорідку кладемо гриби і смажимо до випаровування рідини.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо до грибів, туди ж вливаємо олію, все солимо і перчимо до смаку. Все добре перемішуємо і обсмажуємо до рум’яної цибулі.
Готове куряче філе нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо його до цибулі з грибами, перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо його в сковорідку і перемішуємо.
Деко промазуємо олією і кладемо капелюшки від грибів. Отриманою масою начиняє гриби.
Зверху робимо майонезну сіточку і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 30-40 хвилин. Готову закуску подаємо до столу.
Гриби виходять ніжні, соковиті і дуже смачні. Начинка надає їм ситність і особливий смак. Гриби відмінно підходять у вигляді закуски до святкового столу і залишаються смачними навіть в холодному вигляді.