Апетитні фаршировані грибочки

Другі страви з фаршу

Простий рецепт смачної закуски. Я готую такі гриби до вечері, а іноді подаю до святкового столу. Гриби виходять ситні, соковиті і дуже апетитно виглядають. Щоб страва вийшла більш смачною, краще використовувати гриби середнього розміру. Так як великі занадто сухі, а в маленьких буде зовсім не багато начинки.

Необхідні продукти:

  • 700 грам печериць
  • 300 грам курячого філе
  • 200 грам цибулі
  • 250 грам твердого сиру
  • 50 грам майонезу
  • сіль перець
  • соняшникова олія

Як приготувати фаршировані грибочки

Куряче філе солимо і перчимо до смаку.

У сковорідку наливаємо соняшникову олію і кладемо куряче філе. Обсмажуємо на середньому вогні до готовності.

У грибів видаляємо ніжки, а капелюшки відкладаємо в сторону. Нарізаємо ніжки на дрібні шматочки.

На суху розпечену сковорідку кладемо гриби і смажимо до випаровування рідини.

Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо до грибів, туди ж вливаємо олію, все солимо і перчимо до смаку. Все добре перемішуємо і обсмажуємо до рум’яної цибулі.

Готове куряче філе нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо його до цибулі з грибами, перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.

Сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо його в сковорідку і перемішуємо.

Деко промазуємо олією і кладемо капелюшки від грибів. Отриманою масою начиняє гриби.

Зверху робимо майонезну сіточку і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 30-40 хвилин. Готову закуску подаємо до столу.

Гриби виходять ніжні, соковиті і дуже смачні. Начинка надає їм ситність і особливий смак. Гриби відмінно підходять у вигляді закуски до святкового столу і залишаються смачними навіть в холодному вигляді.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар