М’який і ніжний сирний пиріг більш схожий на торт – ви можете зробити крем і нанести його на коржі і прикрасити будь-якими свіжими ягодами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 200 г;
- цукор, по 125 г в тісто і в сир;
- сметана – 200 г;
- сир домашній – 500 г;
- сода – 1\2 ч.л;
- оцет – 1 ст.л;
- масло вершкове – 3 ст.л;
- манна крупа – 2 ст.л;
- полуниця – 7 шт;
- яйця – 5 шт;
- ванілін за смаком.
Процес приготування пирога «Вулкан»
Яйця збиваємо з сіллю і збиваємо до пишності, всипаємо цукор і збиваємо 2 хвилини.
Додаємо сметану будь-якої жирності і збиваємо.
Вливаємо розтоплене вершкове масло охолоджене, перемішуємо.
Соду гасимо оцтом і додаємо в тісто.
Просіваємо борошно і всипаємо в масу, перемішуємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
Сир змішуємо з яйцями і ваніліном до смаку, манною крупою, сіллю і цукром. Перебиваємо масу до однорідності блендером.
Сирну начинку викладаємо в середину тіста у формі, щоб начинка не доходила до стінок.
Втоплюємо в сирі цілі ягоди полуниці.
Випікаємо пиріг 1 годину, але дивіться по своїй духовці – якщо потрібно, зменшуємо температуру за 20 хвилин до закінчення випічки.
Охолоджуємо пиріг у формі. Смачного!