Бабусин рецепт помідорів у капусті. Вже 30 років так готую: взимку пальчики оближеш

Заготовки з помідорів

Саме це поєднання овочів і робить дивовижні речі: капуста сприяє тому, що помідори залишаються щільними, міцними, виходять маринованими. А капуста від помідорів просочується смаком і зберігає свою крихтість, у ній з’являється кисло-солодкий смак.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста;
  • помідори;
  • солодкий перець, і цибуля, гострий перець по 1 шт;
  • лавровий лист по 1 шт. у банку;
  • перець запашний по 3 шт. у банку;
  • перець горошком по 6 шт.;
  • зелень;
  • вода, 1,5 л;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор та оцет 9% по 4 ст.л.

Процес приготування

Капусту тонко шаткуємо, цибулю ріжемо півкільцями, солодкий перець у довільному порядку, зелень – кріп і петрушку нарізаємо. Гострий перчик беріть за смаком, ріжемо кружечками.

Банки та кришки стерилізуємо.

Вибирайте помідори невеликі, щільні, щоб вони не розповзалися в банці.

У кожну банку укладаємо спеції та зелень, цибулю, гострий перець та солодкий, капусти шар та помідори. Потім знову шар зелені, капусти та помідори, капусту.

Бабусин рецепт помідорів у капусті. Вже 30 років так готую: взимку пальчики оближеш

Заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками та залишаємо на 15 хвилин. Зливаємо воду.

У каструлю вливаємо воду, всипаємо сіль і цукор, кип’ятимо 3 хвилини, вливаємо оцет.

Заливаємо маринад у банки, закручуємо кришки, перевертаємо та укутуємо до остигання.

Бабусин рецепт помідорів у капусті. Вже 30 років так готую: взимку пальчики оближеш

Зберігаємо консервацію у підвалі, коморі або на балконі.

Красива заготівля, яка відрізу викликає бажання спробувати. Обов’язково зробіть цей рецепт, ви точно не залишитеся байдужими.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар