Картопля з грибами і фрикадельками

Картопля з грибами і фрикадельками, рецепт приготування Другі страви з фаршу

Страва виходить ароматною, ситною і соковитою. Нею ви з легкістю зможете нагодувати свою велику сім’ю. Повірте, ваші рідні будуть просити добавки, так як це дуже апетитно. Для розбавлення повсякденного меню це саме те, що треба. Рекомендую всім спробувати.

Необхідні інгредієнти

  • 450 гр м’ясного фаршу
  • 5-6 картоплі
  • 150 гр печериць
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 320 мл вершків 10%
  • 100 гр твердого сиру
  • 1 чайна ложка паприки
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Покроковий процес приготування

В першу чергу в окрему ємність поміщаємо фарш. Солимо і перчимо його на смак. Потім очищаємо ріпчасту цибулю і зубчики часнику. Дрібно нарізаємо їх і перекладаємо до фаршу. Добре перемішуємо.

Тепер очищену картоплю нарізаємо пластинами. Товщина їх повинна бути 3-4 мм. Солимо і додаємо паприку. Добре перемішуємо.

Беремо термостійку форму і укладаємо в неї підготовлену картоплю. За бажанням можете присипати її травами на цьому етапі.

Потім очищаємо гриби і нарізаємо їх на 2-4 частини кожен. Розміщуємо в окрему ємність. Солимо і перчимо до смаку. Добре перемішуємо.

З підготовленого фаршу формуємо маленькі фрикадельки і розміщуємо їх з відстанню один від одного поверх картоплі.

У проміжках укладаємо гриби і заливаємо все вершками.

Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на півгодини.

Потім, використовуючи терку, натираємо на середній фракції твердий сир.

Після закінчення потрібного часу перевертаємо фрикадельки. Верхня частина повинна опинитися в соусі.

Посипаємо підготовленим сиром і повертаємо в духовку ще на 8-10 хвилин.

Потім готову страву можна відразу подавати гарячою до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар