Найпростіші рецепти печива виходять найсмачнішими. Цей варіант рецепту подарує вам м’яке та ніжне, ароматне печиво, яке відмінно підходить для полудня та перекушування, сніданку.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 120 мл;
- цукор, 20 г;
- яйце, 1 шт;
- вершкове масло, 100 г;
- розпушувач, 1 ч.л;
- борошно, 300 г.
Для приготування начинки необхідно:
- апельсин, 1 шт.;
- цукор, 60 г;
- крохмаль, 20 г;
- манна крупа, 1 ст.л.
Процес приготування печива
Якщо ви не любите цитрусові аромати та начинки, беріть будь-які інші наповнювачі: джеми та варення, шоколадну пасту, сухофрукти, кокосову стружку тощо.
У кефір всипаємо цукор, додаємо яйце і вимішуємо віночком.
Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.
У борошно додаємо охолоджене вершкове масло шматочками або терте і перетворюємо масу в крихту.
Змішуємо обидві основи та перемішуємо, вимішуємо тісто.
Накриваємо та прибираємо в холодильник на 10 хвилин.
Апельсин промиваємо та ошпарюємо кип’ятком. Ріжемо шматочками та подрібнюємо за допомогою блендера.
Змішуємо з крохмалем та цукром, перебиваємо до однорідності.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, рівномірно змащуємо начинкою, згортаємо рулет.
Ріжемо порційними шматочками і викладаємо на лист, застелений пергаментом.
Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин до рум’яності.
Печиво виходить хрустким з м’якою та ніжною серединкою, дуже ароматне. Змінюючи щоразу наповнювачі, ви отримаєте різноманітність солодкого меню.