Апельсин та трохи кефіру для швидкого печива: ароматне, листкове з начинкою

Печиво

Найпростіші рецепти печива виходять найсмачнішими. Цей варіант рецепту подарує вам м’яке та ніжне, ароматне печиво, яке відмінно підходить для полудня та перекушування, сніданку.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 120 мл;
  • цукор, 20 г;
  • яйце, 1 шт;
  • вершкове масло, 100 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • борошно, 300 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • апельсин, 1 шт.;
  • цукор, 60 г;
  • крохмаль, 20 г;
  • манна крупа, 1 ст.л.

Процес приготування печива

Якщо ви не любите цитрусові аромати та начинки, беріть будь-які інші наповнювачі: джеми та варення, шоколадну пасту, сухофрукти, кокосову стружку тощо.

У кефір всипаємо цукор, додаємо яйце і вимішуємо віночком.

Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.

У борошно додаємо охолоджене вершкове масло шматочками або терте і перетворюємо масу в крихту.

Змішуємо обидві основи та перемішуємо, вимішуємо тісто.

Накриваємо та прибираємо в холодильник на 10 хвилин.

Апельсин промиваємо та ошпарюємо кип’ятком. Ріжемо шматочками та подрібнюємо за допомогою блендера.

Змішуємо з крохмалем та цукром, перебиваємо до однорідності.

Розкачуємо тісто в тонкий пласт, рівномірно змащуємо начинкою, згортаємо рулет.

Апельсин та трохи кефіру для швидкого печива: ароматне, листкове з начинкою

Ріжемо порційними шматочками і викладаємо на лист, застелений пергаментом.

Апельсин та трохи кефіру для швидкого печива: ароматне, листкове з начинкою

Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин до рум’яності.

Апельсин та трохи кефіру для швидкого печива: ароматне, листкове з начинкою

Печиво виходить хрустким з м’якою та ніжною серединкою, дуже ароматне. Змінюючи щоразу наповнювачі, ви отримаєте різноманітність солодкого меню.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар