Абрикосовий джем з агар-агаром на зиму

Джем

Швидкий рецепт приготування абрикосового джему дуже густого і ароматного. Найголовніше не перекип’ятити джем, щоб він вийшов густим і щільним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • абрикоси – 2 кг без кісточок;
  • цукор – 1 кг;
  • сік лимонний – 50 мл;
  • агар-агар – 20 г
  • вода – 50 мл.

Абрикосовий джем: процес приготування

Абрикоси ви можете вибирати самі різні, навіть дуже переспілі.

Промиваємо абрикоси, просушують і видаляємо кісточки.

Агар-агар заливаємо холодною водою і залишаємо на 15 хвилин до повного набухання.

Викладаємо в каструлю, додаємо лимонний сік і цукор і перебиваємо масу занурювальним блендером.

Порада: подрібнювати абрикоси ви можете до стану пюре або трохи, так, щоб залишилися шматочки абрикоса. Це все на ваш смак.

Варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи.

Після закипання варимо 5 хвилин, перемішуючи.

Вливаємо агар-агар і варимо 3 хвилини, постійно перемішуємо.

Розливаємо варення в стерилізовані банки, закручуємо і залишаємо так, не перевертаючи і не укутуючи.

Таким чином ви можете варити варення з будь-яких ягід і фруктів.

Порада: якщо ви хочете варення ще більш щільне і густе, тоді на кожен кілограм ягід, беріть 15 г агар-агару.

Абрикосовий джем з агар-агаром на зиму

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар