Швидкий рецепт приготування абрикосового джему дуже густого і ароматного. Найголовніше не перекип’ятити джем, щоб він вийшов густим і щільним.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- абрикоси – 2 кг без кісточок;
- цукор – 1 кг;
- сік лимонний – 50 мл;
- агар-агар – 20 г
- вода – 50 мл.
Абрикосовий джем: процес приготування
Абрикоси ви можете вибирати самі різні, навіть дуже переспілі.
Промиваємо абрикоси, просушують і видаляємо кісточки.
Агар-агар заливаємо холодною водою і залишаємо на 15 хвилин до повного набухання.
Викладаємо в каструлю, додаємо лимонний сік і цукор і перебиваємо масу занурювальним блендером.
Порада: подрібнювати абрикоси ви можете до стану пюре або трохи, так, щоб залишилися шматочки абрикоса. Це все на ваш смак.
Варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи.
Після закипання варимо 5 хвилин, перемішуючи.
Вливаємо агар-агар і варимо 3 хвилини, постійно перемішуємо.
Розливаємо варення в стерилізовані банки, закручуємо і залишаємо так, не перевертаючи і не укутуючи.
Таким чином ви можете варити варення з будь-яких ягід і фруктів.
Порада: якщо ви хочете варення ще більш щільне і густе, тоді на кожен кілограм ягід, беріть 15 г агар-агару.