Пиріжки на такому тісті виходять дуже пишними і повітряними, при смаженні вони не вбирають в себе олію і залишаються довго м’якими і свіжими. Крім капусти ви можете придумати і іншу начинку, просто в моїй родині, такі пиріжки дуже люблять з капустою.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 800 г;
- вода, 420 г;
- дріжджі, 12г;
- сіль, 1 ч.л.
Для приготування начинки необхідно:
- капуста, 2 кг;
- цибуля, 3 шт;
- м’ята, чверть ч.л;
- зелень.
Процес приготування
У теплій воді розчиняємо дріжджі, вспипаем просіяне борошно, вимішуємо тісто. Накриваємо тісто і залишаємо підніматися з теплом місці.
Поки тісто піднімається, дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо на соняшниковій олії до напівготовності.
Всипаємо тонко нашатковану капусту, тушкуємо.
Додаємо м’яту, перемішуємо, солимо за смаком, перчимо, кидаємо зелень на ваш смак і тушкуємо до готовності. Охолоджуємо.
Тісто обминаємо і відриваючи по порционному шматочку, робимо коржики, викладаємо начинку і формуємо пиріжки.
Обсмажуємо пиріжки на невеликій кількості соняшникової олії.
Подаємо в гарячому вигляді зі сметаною, хоча і в холодному, пиріжки теж дуже смачні.