Свекруха з Греції показала, як приготувати пишні пиріжки з капустою – ділюся рецептом

Пиріжки

Пиріжки на такому тісті виходять дуже пишними і повітряними, при смаженні вони не вбирають в себе олію і залишаються довго м’якими і свіжими. Крім капусти ви можете придумати і іншу начинку, просто в моїй родині, такі пиріжки дуже люблять з капустою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 800 г;
  • вода, 420 г;
  • дріжджі, 12г;
  • сіль, 1 ч.л.

Для приготування начинки необхідно:

  • капуста, 2 кг;
  • цибуля, 3 шт;
  • м’ята, чверть ч.л;
  • зелень.

Процес приготування

У теплій воді розчиняємо дріжджі, вспипаем просіяне борошно, вимішуємо тісто. Накриваємо тісто і залишаємо підніматися з теплом місці.

Поки тісто піднімається, дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо на соняшниковій олії до напівготовності.

Всипаємо тонко нашатковану капусту, тушкуємо.

Додаємо м’яту, перемішуємо, солимо за смаком, перчимо, кидаємо зелень на ваш смак і тушкуємо до готовності. Охолоджуємо.

Тісто обминаємо і відриваючи по порционному шматочку, робимо коржики, викладаємо начинку і формуємо пиріжки.

Обсмажуємо пиріжки на невеликій кількості соняшникової олії.

Подаємо в гарячому вигляді зі сметаною, хоча і в холодному, пиріжки теж дуже смачні.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь