Здобна справжня паска до свята

Справжня паска до свята - відмінний рецепт Страви на Великдень (Паску)

Паска приготована за цим рецептом виходить м’якою, повітряною, але не порожнистою, дуже ароматною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода – 3 ст.л;
  • дріжджі сухі – 2 ч.л;
  • жовтки – 5 шт;
  • сіль – 1 \ 2 ч.л;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • ванільний цукор – 2 ч.л;
  • мед – 1 ст.л;
  • сметана жирна – 60 г;
  • вершки жирні – 100 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • родзинки і курага за смаком;
  • борошно – 4 склянки;
  • олія рослинна – 1 ст.л.

Процес приготування здобної паски

З даної кількості продуктів, виходить 4 стандартні паски.

Пару ложок змішуємо з дріжджами і теплою водою. Залишаємо на 15 хвилин.

Жовтки змішуємо з сіллю, ванільним цукром, цукром і медом.

Вершки гріємо до теплого стану, змішуємо з жовтковою масою.

Порада: всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Додаємо сметану, вимішуємо масу віночком. Додаємо в масу опару, вимішуємо. Борошно просіваємо.

Борошно всипаємо частинами, вимішуємо віночком або лопаткою.

Замішуємо далі тісто руками, поступово додаючи борошно, що залишилося.

Додаємо в 3 етапи розм’якшене вершкове масло. Тісто вимішуємо дуже добре і в 2 прийоми додаємо рослинну олію. Тісто виходить не щільним і м’яким, злегка розтікається. Відбиваємо і укладаємо в ємність, накриваємо і залишаємо на 2 години.

Форми змащуємо олією.

Родзинки і курагу підготовлюємо, запарюємо якщо потрібно, підсушуємо паперовими рушниками.

Змішуємо їх з борошном, 1 ложкою і додаємо в тісто.

Розкладаємо тісто по 4 формам – не більше половини. Накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 – 35 хвилин, шпажкою перевіряємо готовність.

Покриваємо глазур’ю з білка і пудри. Глазур можна зробити і іншу або покрити шоколадною глазур’ю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар