Закусочні баклажани по-італійськи: розклали на деко і скоро можна смакувати

Другі страви з баклажанів

Така закуска готується дуже просто і швидко, але не дивлячись на це смак має незрівнянний! Найкраще відразу приготувати побільше, адже розлітається за хвилину. Тим більше, що смажити нічого не потрібно. Так можна приготувати і кабачки або все відразу, щоб посмакувати одним і другим овочем.

Які інгредієнти будуть потрібні:

  • Баклажани – дві штуки;
  • Помідори – 3-4 штуки;
  • Сир моцарела – 300 г;
  • Оливкова олія – 80 мл;
  • Італійські трави, сіль, перець на ваш смак.

Приступаємо до процесу приготування

Для початку помийте баклажани і просушіть. Після поріжте їх у вигляді кружків, товщина яких буде приблизно 10 міліметрів.

Візьміть деко і вистеліть його пергаментним папером. Розкладіть баклажанчики, надрізавши кожен кружок за допомогою кінчика ножа або наколовши виделкою, тоді всі приправи краще вберуться.

Закусочні баклажани по-італійськи: розклали на деко і скоро можна смакувати

Посоліть, посипте спеціями і помістіть в духовку, яку потрібно попередньо нагріти до 200 °. Запікати слід 10 хвилин.

В цей час поріжте помідори теж у вигляді кружечків, а сир натріть.

Закусочні баклажани по-італійськи: розклали на деко і скоро можна смакувати

Вийміть синенькі з духовки, розкладіть зверху помідори, присолите трохи і посипати сиром.

Полийте все оливковою олією і поверніть в духовку на 10 хвилин.

Закусочні баклажани по-італійськи: розклали на деко і скоро можна смакувати

Додати оливкову олію Прикрасити можна листям базиліка.

Закусочні баклажани по-італійськи: розклали на деко і скоро можна смакувати

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь