Замість набридлих котлет. Готую баклажани так все літо: смачно та просто

Другі страви з баклажанів

Запечені баклажани з м’ясним фаршем та сиром у панірувальних сухарях – це не тільки дуже апетитно та ситно, але й красиво. Можна зробити таку закуску на будь-яке свято.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 2 шт;
  • фарш, 400 г;
  • сир твердий, 100 г;
  • яйця, 3 шт.;
  • сухарі панірувальні, 1 склянка;
  • борошно, 3 ст.л;
  • спеції, сіль, ароматні трави, зелень.

Процес приготування страви з баклажанів

Баклажани ріжемо вздовж скибочками, дряпаємо вилкою борозенки, посипаємо сіллю та різними спеціями та ароматними травами, перцем.

Замість набридлих котлет. Готую баклажани так все літо: смачно та просто

Фарш змішуємо з сіллю та спеціями, зеленню та вимішуємо.

Викладаємо на скибочки рівним шаром фарш.

Замість набридлих котлет. Готую баклажани так все літо: смачно та просто

Яйця збиваємо із сіллю та перцем.

Тертий сир змішуємо з яйцями, всипаємо спеції та перемішуємо.

Баклажан з фаршем паніруємо в борошні, потім у сухарях і опускаємо в яєчно сирну масу.

Замість набридлих котлет. Готую баклажани так все літо: смачно та просто

Обсмажуємо на олії до рум’яності з двох сторін на невеликому вогні, щоб м’ясна начинка добре просмажилася. Можна протушкувати баклажани під кришкою 5 хвилин, щоб фарш пропарився.

Замість набридлих котлет. Готую баклажани так все літо: смачно та просто

До таких баклажанів з м’ясом в оригінальній паніровці, зробіть ще соус зі сметани або майонезу з кропом та часником.

Замість набридлих котлет. Готую баклажани так все літо: смачно та просто

Ідеально поєднується страва з салатом з помідорів, з плавленого сиру з яйцями та часником.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар