Баклажани по-вірменськи готую за 10 хвилин. Перевірений баклажановий рецепт

Другі страви з баклажанів

Салат можна подавати в гарячому або холодному вигляді, така пікантна закуска точно вам сподобається своїм смаком і ароматом. Часу на підготовку ви витратите мінімум, а результат відмінно буде поєднуватися з будь-якими закусками на вашому столі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, болгарський перець, помідори по 2 шт;
  • цибуля й морква по 1 шт;
  • часник, 2 зубчики;
  • зелень, сіль, перець, паприка за смаком.

Процес приготування

Баклажани можна очистити від шкірки або залишити. Ріжемо соломкою.

Обсмажуємо трохи присолені баклажани на невеликій кількості соняшникової олії при закритій кришці до рум’яності.

Решту овочі ріжемо шматочками, а моркву тремо на грубій терці.

Баклажани виймаємо зі сковороди і охолоджуємо.

Тепер тушкуємо інші овочі під кришкою і готуємо до м’якості.

Помідори ріжемо часточками, часник і зелень подрібнюємо.

До тушкованих овочів додаємо баклажани, помідори, часник і зелень, перемішуємо.

Знімаємо з плити і подаємо в гарячому вигляді, як теплий салат або в холодному, як закуску. Прекрасно поєднується страва з м’ясними нарізками, сирними, гарнірами.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар