Готую так все літо і не набридає. 6 смачних та простих рецептів з баклажанів

Другі страви з баклажанів

Дуже прості, але смачні рецепти з універсального овочу – баклажани з різними добавками.

Для приготування ікри вам знадобляться такі інгредієнти:

  • баклажани, 3 шт;
  • часник, 3 зуб.;
  • зелень;
  • помідор, 2 шт;
  • сіль, перець, кмин, ароматні трави.

Процес приготування

Баклажани очищаємо від шкірки та натираємо на великій тертці.

Часник натираємо на середній тертці, зелень дрібно ріжемо.

Обсмажуємо хвилину часник на олії, додаємо баклажани і тушкуємо під кришкою близько 15 хвилин.

Додаємо зелень, помідори часточками, солимо, перчимо, всипаємо спеції і тушкуємо ще близько 5 хвилин.

Подаємо таку ікру як у гарячому, так і холодному вигляді.

Готую так все літо і не набридає. 6 смачних та простих рецептів з баклажанів

Для приготування рулетиків з баклажанів вам знадобляться такі інгредієнти:

  • баклажани, 3 шт;
  • сир домашній або сир твердий, 200 г;
  • часник, 2 зуб;
  • зелень;
  • сіль, перець, ароматні трави.

Процес приготування

Баклажани ріжемо скибочками вздовж і викладаємо на лист, застелений пергаментом.

Змащуємо соняшниковою олією і посипаємо ароматними травами на ваш смак.

Запікаємо при 200 градусах близько 15 хвилин.

Сир подрібнюємо та змішуємо з тертим часником, зеленню.

Охолоджені запечені баклажани змащуємо начинкою і згортаємо трубочками. Всередину можна покласти помідори чері.

Готую так все літо і не набридає. 6 смачних та простих рецептів з баклажанів

Для приготування гострого соте вам знадобляться такі інгредієнти:

  • баклажани, 2 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • солодкий перець, 2 шт.;
  • сіль та спеції;
  • зелень;
  • помідори, 2 шт.;
  • гострий перець за смаком;

Процес приготування

Баклажани ріжемо четвертинками, цибулю – півкільцями.

Обсмажуємо на соняшниковій олії цибулю, посипаємо сіллю, цукром, орегано та базиліком, паприкою, тушкуємо пару хвилин.

Додаємо перець і тушкуємо під кришкою 5 хвилин, перемішуємо та додаємо баклажани.

Тушимо 4 хвилини під кришкою, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

Помідори ріжемо часточками, гострий перець – дрібними шматочками і додаємо в сковороду, перемішуємо. Тушимо 4 хвилини.

Додаємо тертий часник за смаком, перемішуємо, тушкуємо 4 хвилини та знімаємо з вогню.

Подаємо в гарячому і холодному вигляді, а якщо залишити на ніч в холодильнику, наступного дня соте буде ще смачніше.

Готую так все літо і не набридає. 6 смачних та простих рецептів з баклажанів

Для приготування маринованих овочів вам знадобляться такі інгредієнти:

  • баклажани, 1 кг;
  • цибуля та солодкий перець по 1 шт;
  • морква, 1 шт;
  • часник на смак, зелень;
  • сіль, перець, ароматні трави;
  • яблучний оцет, 2-3 ст.л;
  • вода;
  • цукор, 2 ч. л.

Процес приготування

Баклажани ріжемо кружечками і викладаємо на деко, застелене пергаментом.

Змащуємо силіконовим пензликом олією і посипаємо ароматними травами.

Запікаємо 15 хвилин при 200 градусах.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і обсмажуємо до напівготовності, додаємо терту моркву і тушкуємо кілька хвилин.

Додаємо соломку солодкого перцю і тушкуємо до 5 хвилин.

Додаємо нарізану зелень та тертий часник. Перемішуємо та знімаємо з плити.

Для маринаду змішуємо яблучний оцет, цукор та воду, перемішуємо.

У ємність викладаємо шари баклажанів та овочів, заливаємо маринадом і накриваємо кришкою. Відправляємо у холодильник на добу, а краще на 3 дні. Мариновані баклажани зберігаються довго.

Готую так все літо і не набридає. 6 смачних та простих рецептів з баклажанів

Для приготування баклажанів із соусом та сиром вам знадобляться такі інгредієнти:

  • баклажани, 3 шт;
  • цибуля та помідори по 3 шт;
  • сир твердий, 150 г;
  • ароматні трави, спеції та сіль.

Процес приготування

Ріжемо скибками вздовж і викладаємо на лист, змащуємо олією і посипаємо ароматними травами.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і обсмажуємо до напівпрозорості.

Помідори натираємо на великій тертці, викидаємо шкірку.

Виливаємо томатний сік в цибулю, тушкуємо 10 хвилин, заправляємо сіллю та різними ароматними травами та спеціями. Тушимо 10 хвилин до випаровування зайвої вологи.

Баклажани викладаємо із соусом та тертим сиром шарами в ємність для запікання. Зверху посипаємо сиром.

Запікаємо при 200 градусах близько 15 хвилин. Це дуже смачна страва з кисло-солодким соусом.

Готую так все літо і не набридає. 6 смачних та простих рецептів з баклажанів

Для приготування маринованих баклажанів вам знадобляться такі інгредієнти:

  • баклажани,
  • лавровий лист, сіль, перець горошком, вода;
  • солодкий перець, 2 шт.;
  • зелень, багато;
  • гострий перець, за смаком;
  • часник, 1 головка;
  • морква, 2 шт.

Процес приготування

Ставимо воду на плиту і додаємо сіль, лавровий лист і перець, кип’ятимо і охолоджуємо.

Баклажан надрізаємо у вигляді човника.

Бланшируємо баклажани 5 хвилин у кип’ятку з сіллю, викладаємо в сито, і під пресом даємо стекти.

Зелень нарізаємо, солодкий перець ріжемо соломкою, додаємо шматочки гострого перцю.

Додаємо терту на тертці для корейської моркву, тертий часник.

Викладаємо в баклажани овочі, укладаємо щільно в ємність і заливаємо маринадом.

Квасим баклажани 5-7 днів у кімнаті, зберігаємо потім у холодильнику досить тривалий час, близько кількох місяців.

Готую так все літо і не набридає. 6 смачних та простих рецептів з баклажанів

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар