З усіх свинячих рульок ця мені подобається більше інших. Показую, як її приготувати в рукаві

Другі страви з м'яса

З усіх відомих мені рецептів свинячих рульок цей мені подобається більше інших. Розповім чому я вибираю саме такий варіант і покажу як приготувати дуже ніжну, м’яку і рум’яну рульку простим методом.

Необхідні продукти:

  • Свиняча рулька – 2 шт. (по 1 кг 150 гр)
  • Гірчиця – 4 ст.л.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Зіра або кмин – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л. (або за смаком)

Як приготувати рульку

В першу чергу я мию рульку холодною водою, обсушую рушником, дуже ретельно чищу шкурку ножем і, якщо в цьому ще є необхідність, підпалює щетину, яка залишилася на ній. Ось така чистенька і світленька рулька повинна вийти.

З усіх свинячих рульок ця мені подобається більше інших. Показую, як її приготувати в рукаві

Укладають рульки (у мене їх дві штуки) в відповідну за розміром каструлю, солю і посипаю кмином або зірою. Потім заливаю знову ж холодною водою і ставлю на вогонь.

Чекаю, коли рулька активно закипить і ретельно знімаю пінку, поки вона не перестане рясно скупчуватися на поверхні у великій кількості.

З усіх свинячих рульок ця мені подобається більше інших. Показую, як її приготувати в рукаві

Потім накриваю кришкою, зменшуємо вогонь до слабкого, так, щоб вода тільки злегка кипіла, і залишаю варитися на 1,5 години. Каструля у мене не дуже глибока, а рульки досить великі. Тому в процесі варіння я один раз перевертаю рульки з одного боку на інший.

За кілька хвилин до закінчення варіння готую дуже простий соус, який зробить рульку дуже м’якою і рум’яною. Це одна з причин, по якій я вибрала для себе саме такий рецепт. Беру звичайну не найбільш гостру гірчицю (найкраще солодкувату) і додаю в неї мед.

Перемішую все це виделкою. Незважаючи на те, що гірчиця густа, а мед в’язкий, соус виходить не таким густим, як може здатися спочатку.

З усіх свинячих рульок ця мені подобається більше інших. Показую, як її приготувати в рукаві

Коли рульки зварилися виймаю їх з бульйону, викладаю на тарілку і даю їм зовсім трохи охолонути. Ось такими симпатичними вони стають після півторагодинного варіння.

З усіх свинячих рульок ця мені подобається більше інших. Показую, як її приготувати в рукаві

Трохи остиглі рульки поливаю приготованим гірчичним соусом. Соус використовую весь, без залишку, рівно по половині для кожної рульки.

Беру пензлик і ретельно змащую всю поверхню рульки з усіх боків, включаючи виступаючі кісточки. І знизу обов’язково теж. На цьому процес підготовки закінчено. Чекати, поки рулька просочиться соусом абсолютно не потрібно, що мені також дуже подобається в цьому рецепті. Як бачите, поки все дуже просто і можна сказати елементарно.

З усіх свинячих рульок ця мені подобається більше інших. Показую, як її приготувати в рукаві

Далі я буду готувати рульки в рукаві для запікання. І це ще одна з причин, по якій мій вибір зупинився на цьому рецепті. Запікаючи рульку таким методом духовка залишиться абсолютно чистою. Бризки НЕ будуть летіти в різні боки, як при відкритому запіканні і мити нічого не доведеться, що на мій погляд дуже приємно і комфортно.

Отже, тепер я закладаю кожну рульку в рукав для запікання і ретельно закріплюю його по краях кліпсами. Рукав при цьому не повинен надто щільно прилягати до рульки. Повинно бути ось так.

З усіх свинячих рульок ця мені подобається більше інших. Показую, як її приготувати в рукаві

Рукав потрібно обов’язково проколоти зверху в декількох місцях для того, щоб він не лопнув при запіканні. Я це роблю за допомогою зубочистки.

Тепер викладаю упаковані рульки в будь-яку ємність для запікання.

І відправляю в заздалегідь розігріту духовку. Ставлю рульки на решітку, яка встановлена на рівні трохи нижче середини. Поясню чому. Пакети під час запікання почнуть роздуватися. Вони ні в якому разі не повинні торкатися поверхні духовки, інакше вони ушкодяться і весь сік випарується. Запікаю рульки спочатку 1 годину при 175 градусах.

Потім зрізаю верх пакетів, змащую рульки тим соком, який скупчився знизу і ставлю в духовку ще раз, але тільки лише на 15 хвилин. Температуру збільшую до 180 градусів. За цей час рульки дуже добре підрум’яняться і стануть дуже красивими.

З усіх свинячих рульок ця мені подобається більше інших. Показую, як її приготувати в рукаві

Ось такі красуні у мене виходять. По-моєму, краще і смачніше придумати і зробити складно. Дивіться як це мило.

З усіх свинячих рульок ця мені подобається більше інших. Показую, як її приготувати в рукаві

І ось, нарешті, ще одна причина, за якої я люблю цей рецепт більше інших. Рульки виходять дуже ніжними і м’якими не тільки всередині, але і ця чудова шкурка теж дуже м’яка і їсти її одне задоволення. Як каже мій чоловік, шкурка тут – це сама смакота. Ну а м’ясо під шкіркою просто тане і сочиться, саме розвалюється на шматочки і чудово відходить від кісточки.

З усіх свинячих рульок ця мені подобається більше інших. Показую, як її приготувати в рукаві

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар