Ніжна, соковита та ароматна свинина: подала як гарячу страву

Другі страви з м'яса

Чи часто ви зустрічаєтеся із проблемою, що приготувати на вечерю? Адже страва має бути смачною, корисною та поживною. Вона є завершальним прийомом їжі, і щоб не відчувати голоду пізньої ночі, необхідно приготувати щось ситне. Такою стравою є свинина, запечена в духовці.

Інгредієнти для свинини:

  • Свиняча грудинка – 1,5 кг;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Перець – 1ст.л.;
  • Столова гірчиця – 2 ст.л.;
  • 5 зубчиків часнику.

Приготування свинячої грудки

Спочатку ми промиваємо свинячу грудку і промокуємо рушником, щоб вона стала сухою.

У м’ясі потрібно зробити 5 проколів, вони потрібні для часникових зубчиків. Їх вставляємо у надрізи.

Посипаємо грудку сіллю, перцем та гірчицею, розтираємо спеції у м’ясі масажними рухами.

Ніжна, соковита та ароматна свинина: подала як гарячу страву

У рукаві для запікання ми прибираємо свинячу грудку в холодильник. Там м’ясо буде добу, після чого його можна посмажити.

Кладемо грудку в жаростійку форму. Зверніть увагу, що рукав для запікання ми не знімаємо.

Ніжна, соковита та ароматна свинина: подала як гарячу страву

Розігріваємо духову шафу до 190-200 градусів. Кладемо м’ясо запікатися на 30 хвилин.

Потім потрібно зменшити жар у духовці до 130-140 градусів і продовжити запікати м’ясо годину. Після цього знімаємо рукав і розрізаємо грудку на порції. Головна страва готова!

У результаті ми отримуємо страву, яку можна поєднувати з будь-яким гарніром, чи то картопля чи овочевий салат. Так само свинячу грудку можна вживати як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар