Використовую 3 види фаршу – так смачніше. Соковита ковбаса для обіду чи вечері

Другі страви з м'яса

Домашня ковбаса з курячого м’яса, свинини та яловичини. М’ясне асорті створює особливий смак ковбасі, вона виходить м’якою, не сухою, дуже ароматною та злегка пікантною. Чудова м’ясна закуска.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • свинина та яловичина по 500 г;
  • куряче філе, 700 г;
  • часник, 1 головка;
  • сіль, 1 ст.л;
  • вода, 150 мл;
  • суміш перців, спеції, коріандр і т.д.

Процес приготування домашньої ковбаси

Всі види м’яса дуже дрібно нарізаємо ножем та змішуємо. Часник також дрібно нарізаємо і додаємо у фарш.

Заправляємо сіллю, сумішшю перців та іншими спеціями, дуже добре вимішуємо.

Частинами вливаємо холодну воду і вимішуємо. Дивіться, щоб фарш став однорідним, але що не тік.

Накриваємо фарш та відправляємо в холодильник на 3 години.

Використовую 3 види фаршу – так смачніше. Соковита ковбаса для обіду чи вечері

Якщо у вас немає спеціальної насадки на м’ясорубці для формування ковбасок, відріжте шийку у пластикової пляшки так, щоб вона була з лійкою. До шийки кріпимо кишки і починаємо наповнювати фаршем.

Використовую 3 види фаршу – так смачніше. Соковита ковбаса для обіду чи вечері

Перев’язуємо ковбаски мотузкою, робимо дірочки голкою або зубочисткою.

У каструлю вливаємо воду, додаємо лавровий лист та перець горошком, доводимо до кипіння та опускаємо ковбасу. Варимо 30 хвилин на невеликому вогні.

Обсмажуємо ковбаски на сковороді на олії до рум’яності. Можна запекти у духовці.

Використовую 3 види фаршу – так смачніше. Соковита ковбаса для обіду чи вечері

Ковбаски виходять дуже смачними, ароматними та соковитими.

Використовую 3 види фаршу – так смачніше. Соковита ковбаса для обіду чи вечері

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар