Замість набридлих котлет готую м’ясні кульки на вечерю. Смачно і відразу з підливою

Другі страви з м'яса

М’ясні кульки, запечені у вершковій підливі – це просто чудова страва, яку із задоволенням їдять навіть діти.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • філе куряче, 500 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • спеції на смак, сіль, перець;
  • часник, 3 зуб.;
  • вершки жирні, 200 г;
  • сир твердий, 100 г.

Процес приготування

Кульки робіть із фаршу або рубаного м’яса. Тут все на ваш смак, можете подрібнити м’ясорубкою або нарізати м’ясо шматочками, трохи відбити і порубати на дрібні шматочки.

Цибулю ріжемо дрібним кубиком і змішуємо з м’ясом, солимо і перчимо. Додаємо різні спеції та ароматні трави на ваш смак, яйце. Вимішуємо добре масу.

Замість набридлих котлет готую м'ясні кульки на вечерю. Смачно і відразу з підливою

Формуємо невеликі, з волоський горіх кульки, обвалюємо в борошні або сухарях і викладаємо у форму для запікання, змащену олією.

Замість набридлих котлет готую м'ясні кульки на вечерю. Смачно і відразу з підливою

Запікаємо в духовці при 180 градусах близько 10-15 хвилин.

Замість набридлих котлет готую м'ясні кульки на вечерю. Смачно і відразу з підливою

Твердий сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з вершками, спеціями, солимо до смаку, додаємо зелень.

Заливаємо кульки соусом і допікаємо протягом 15 – 20 хвилин.

Замість набридлих котлет готую м'ясні кульки на вечерю. Смачно і відразу з підливою

Для такої страви в якості гарніру я завжди готую відварену картоплю або запечену. Зараз вже можна готувати молоду відварену картоплю або просто зварити розсипчастий рис. Дуже ніжні і м’які кульки вам точно сподобаються.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар