Взимку не нарадуємося цим яблучним варення! Варення – десерт

Варення

Яблучне варення часто використовується в якості начинки для різноманітної випічки. Також таке варення є чудовою альтернативою десерту.

Необхідні складові:

  • Півтора кілограма яблук твердих сортів
  • 1,3 літра готового варення
  • 900 грам цукру
  • Вода – три літри
  • 40 грам соку лимона
  • Три чайних ложки соди
  • 200 грам води.

Процес приготування яблучного варення

В першу чергу видаляємо серцевину у яблук. Потім нарізаємо їх у вигляді соломки, складаємо в каструлю, вливаємо воду і додаємо соду. Сода допомагає при варінні зберегти шматочки яблук цілими. Через півгодини зливаємо воду. Яблука промивати водою не потрібно.

У воду додаємо цукор, сік лимона, ставимо на плиту і даємо закипіти. Після цього готуємо всього 5 хвилин.

Отриманим сиропом заливаємо яблука, перед цим обов’язково їх процідивши. Накриваємо фрукти кришкою і даємо постояти всю ніч.

Після цього варимо варення, не накриваючи кришкою, 5 хвилин, а потім даємо постояти протягом 10 годин. Каструлю залишаємо відкритими, щоб з неї не стікала вода в варення.

Далі знову варимо варення 5 хвилин, і залишаємо на ніч. Кришкою при варінні не накриваємо, вогонь робимо невеликий.

Потім варимо варення третій і останній раз, також не більше 5 хвилин. Після цього можна розливати по банках.

Варення виходить густим і ароматним. Дуже добре підходить для начинки або десерту. Якщо Ви віддаєте перевагу більш рідкій консистенції, то варимо варення  всього двічі.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар