Полуничне варення без варіння ягід. Рецепт минулого року: результат порадував

Варення

Варення з полуниці виходить настільки ароматним та свіжим, що нагадує лише зірвані із грядки ягоди. Рецепт простий, але результат просто ідеальний.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • полуниця та цукор по 1 кг;
  • вода, 200 мл;
  • лимонна кислота, третина ч. л.

Процес приготування варення з полуниці

Ягоди промиваємо, зливаємо воду і прибираємо плодоніжки.

Засипаємо цукор у каструлю, вливаємо воду і додаємо лимонну кислоту.

Ставимо сироп на плиту і варимо на невеликому вогні. Після закипання варимо 10 хвилин. Каструлю беріть велику, щоб піна з сиропу не витікала.

Готуємо банки, миємо та стерилізуємо разом з кришками.

Ягоди розкладаємо в банки та заливаємо гарячим сиропом до верху.

Залишаємо на 20 хвилин і зливаємо сироп назад у каструлю. Перед тим, як зливати, банки закрийте кришками та перебовтайте.

Варимо сироп після закипання ще 10 хвилин і заливаємо назад у банки.

Повторюємо процедуру ще раз і закручуємо банки кришками.

Перевертаємо банки та залишаємо остигати.

Полуничне варення без варіння ягід. Рецепт минулого року: результат порадував

Зберігаємо таке ароматне та смачне варення у підвалі або в коморі. Звичайно, вам доведеться трохи витратити часу на цей рецепт, але такого густого та смачного варення, ви ще не робили.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар