Варення з полуниці виходить настільки ароматним та свіжим, що нагадує лише зірвані із грядки ягоди. Рецепт простий, але результат просто ідеальний.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- полуниця та цукор по 1 кг;
- вода, 200 мл;
- лимонна кислота, третина ч. л.
Процес приготування варення з полуниці
Ягоди промиваємо, зливаємо воду і прибираємо плодоніжки.
Засипаємо цукор у каструлю, вливаємо воду і додаємо лимонну кислоту.
Ставимо сироп на плиту і варимо на невеликому вогні. Після закипання варимо 10 хвилин. Каструлю беріть велику, щоб піна з сиропу не витікала.
Готуємо банки, миємо та стерилізуємо разом з кришками.
Ягоди розкладаємо в банки та заливаємо гарячим сиропом до верху.
Залишаємо на 20 хвилин і зливаємо сироп назад у каструлю. Перед тим, як зливати, банки закрийте кришками та перебовтайте.
Варимо сироп після закипання ще 10 хвилин і заливаємо назад у банки.
Повторюємо процедуру ще раз і закручуємо банки кришками.
Перевертаємо банки та залишаємо остигати.
Зберігаємо таке ароматне та смачне варення у підвалі або в коморі. Звичайно, вам доведеться трохи витратити часу на цей рецепт, але такого густого та смачного варення, ви ще не робили.