Відкрила для себе новий рецепт з баклажанів: витрачаю 15 хвилин – і смачна закуска на столі

Другі страви з баклажанів

Я і всі мої рідні обожнюють мариновані баклажани, тому мене завжди цікавили швидкі рецепти. Ось цей, напевно, самий швидкий з них. Момент і баклажани на вашому столі!

Які інгредієнти потрібні:

  • 3-4 баклажана;
  • Три стол. ложки соєвого соусу;
  • Одна чайна ложка меду;
  • Дві стол. ложки запашної соняшникової або оливкової олії;
  • Три стол. ложки соку лимона;
  • Зелень на ваш смак (я зазвичай беру кінзу, м’яту і петрушку).

Переходимо до процесу приготування

Баклажани помити і порізати на шматочки.

Різати потрібно досить грубо. Викласти їх на тарілку таким чином:

Відкрила для себе новий рецепт з баклажанів: витрачаю 15 хвилин - і смачна закуска на столі

Тепер помістити баклажани в мікрохвильову піч. Закрити кришкою або плівкою. Виставити найбільшу потужність і готувати 5-7 хвилин. Перевірити на готовність: якщо м’які, то готові. Час залежить від мікрохвильовки.

Якщо у вас немає мікрохвильової печі, то баклажани можна приготувати в духовці або зварити в каструлі.

Поки готуються овочі, можна зайнятися маринадом. Всі інгредієнти, перераховані вище, необхідно з’єднати в глибокому посуді. Олію можна використовувати, як оливкову, так і соняшникову з ароматом.

Все добре розмішати і покласти в маринад баклажани.

Тепер порізати зелень і посипати баклажани. Мені подобається поєднання кінзи, м’яти і петрушки. Але ви можете взяти будь-яку зелень на свій смак.

Все добре перемішати і можна ставити на стіл!

Ви можете відразу подати баклажанчики, а можете їм дати настоятися, тоді вони набудуть більш виражений смак.

Якщо вам більше подобаються більше солодкуваті мариновані овочі, то додайте в маринад більше меду. Якщо ж вам подобається гострота в їжі, то додайте гострого перчика. А ще можна додати часник.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь