Моя бабуся будь-яку страву вміла приготувати так, як ніхто інший. Все у неї виходило смачно, але улюбленими для мене були її вареники з вишнею. Бабуся і мене навчила їх готувати, а вірніше ідеальне тісто для ідеальних вареників.
Для тіста будуть потрібні такі продукти:
- 250 г борошна (окремо 10-20 г для розкачування);
- 10 мл дуже холодної води;
- Чверть ч. л. солі;
- Одне яйце.
Для начинки будуть потрібні такі продукти:
- 600-700 г вишні без кісточки;
- 70-100 г цукру (кількість залежить від кислоти ягід);
- Одна ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Для подачі будуть потрібні такі продукти:
- Одна ст. л. цукру;
- 20 г вершкового масла;
- Сметана на ваш смак.
Приступаємо до процесу приготування вареників з вишні
Спочатку я видаляю з вишень кісточки, мию їх, а після засипаю цукром і залишаю, щоб вона пустила сік. Якщо у вас заморожені ягоди, то їх слід попередньо розморозити і сік вони пустять через кілька годин. А свіжій вишні буде досить 60 хвилин, щоб вона виділила свій сік. Сік я зливаю в банку і залишаю для компоту.
Для тіста з’єдную яйце, сіль, борошно і дуже холодну воду і вимішую. Відставляю в сторону на півгодини, щоб відпочило.
В вишню всипав крохмаль і іноді цукор, якщо вона дуже кисла.
Тісто розкачую в тонкий пласт, товщина якого повинна бути близько 3 міліметрів, але не тонше, щоб тісто не порвалося під вагою начинки. Вирізаю круги склянкою (діаметр 7-8 сантиметрів).
На кожен кружок викладаю кілька ягід і формую вареники.
Воду підсолюю і доводжу до кипіння. Опускаю вареники і варю приблизно 5-8 хвилин (залежить від розміру виробів).
Вареники змащую маслом і посипаю цукром. Після подаю.