Вареники з вишнею: тонке тісто не рветься і утримує соковиту начинку

Вареники з вишнею - рецепт приготування Вареники

Моя бабуся будь-яку страву вміла приготувати так, як ніхто інший. Все у неї виходило смачно, але улюбленими для мене були її вареники з вишнею. Бабуся і мене навчила їх готувати, а вірніше ідеальне тісто для ідеальних вареників.

Для тіста будуть потрібні такі продукти:

  • 250 г борошна (окремо 10-20 г для розкачування);
  • 10 мл дуже холодної води;
  • Чверть ч. л. солі;
  • Одне яйце.

Для начинки будуть потрібні такі продукти:

  • 600-700 г вишні без кісточки;
  • 70-100 г цукру (кількість залежить від кислоти ягід);
  • Одна ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Для подачі будуть потрібні такі продукти:

  • Одна ст. л. цукру;
  • 20 г вершкового масла;
  • Сметана на ваш смак.

Приступаємо до процесу приготування вареників з вишні

Спочатку я видаляю з вишень кісточки, мию їх, а після засипаю цукром і залишаю, щоб вона пустила сік. Якщо у вас заморожені ягоди, то їх слід попередньо розморозити і сік вони пустять через кілька годин. А свіжій вишні буде досить 60 хвилин, щоб вона виділила свій сік. Сік я зливаю в банку і залишаю для компоту.

Для тіста з’єдную яйце, сіль, борошно і дуже холодну воду і вимішую. Відставляю в сторону на півгодини, щоб відпочило.

В вишню всипав крохмаль і іноді цукор, якщо вона дуже кисла.

Тісто розкачую в тонкий пласт, товщина якого повинна бути близько 3 міліметрів, але не тонше, щоб тісто не порвалося під вагою начинки. Вирізаю круги склянкою (діаметр 7-8 сантиметрів).

На кожен кружок викладаю кілька ягід і формую вареники.

Воду підсолюю і доводжу до кипіння. Опускаю вареники і варю приблизно 5-8 хвилин (залежить від розміру виробів).

Вареники змащую маслом і посипаю цукром. Після подаю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар