Тепер вареники готую лише так. Ділюсь рецептом улюбленого тіста

Вареники

Можливо, ви помічали, які жахливі магазинні вареники. Найчастіша проблема — нестача соковитої начинки, яка така важлива в цій страві. Варто відмовитись від покупного зразка вареників, так як готувати вдома їх досить просто. Ми покажемо рецепт, завдяки якому вареники вийдуть смачними та соковитими.

Інгредієнти для вареників:

  • яйце куряче – 2 шт.;
  • борошно – 800 г;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • вода – 240 мл;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • молоко – 240 мл;
  • сир домашній – 500 г;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • крохмаль – 1/2 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • картопля – 7 шт.

Приготування вареників:

Змішуємо одне яйце та сметану до однорідності. Виливаємо до суміші молоко та воду, солимо масу. Просіюємо в суміш борошно і добре перемішуємо до стану тіста.

Перекладаємо тісто на робочу поверхню та вимішуємо руками протягом 10 хвилин. Формуємо колобок та забуваємо про нього в теплому місці на 1,5 години.

Відварюємо очищену картоплю. Цибулину дрібно нарізаємо.

У сковороді з підігрітою олією обсмажуємо цибулю до золотистого кольору на середньому вогні. Картоплю поки що можна потовкти у пюре.

З’єднуємо картопляне пюре та цибулю, солимо за смаком.

В окремій мисці змішуємо жовток (білок не потрібний), сир та цукор, ретельно перемішуємо. Можна додати дрібку солі за смаком.

Тісто ділимо на 3 частини. З кожної формуємо колобок, який потім розкачуємо прямокутний пласт товщиною 5 мм. З пласта вирізаємо кружечки діаметром 6 см.

У середину кожного кружечка викладаємо столову ложку начинки, сирної чи картопляної. Склеюємо пальцями обидва краї вареників, таким чином запечатуємо начинку.

Кип’ятимо в каструлі воду, підсолюємо і кладемо туди вареники, варимо, доки не спливуть. Потім чекаємо 3 хвилини та виймаємо з води.

Тепер вареники готую лише так. Ділюсь рецептом улюбленого тіста

Цей рецепт універсальний і підійде тим, хто любить готувати не на один день. Ви можете прибрати вареники у холодильник і зварити у будь-який зручний час.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар