Можливо, ви помічали, які жахливі магазинні вареники. Найчастіша проблема — нестача соковитої начинки, яка така важлива в цій страві. Варто відмовитись від покупного зразка вареників, так як готувати вдома їх досить просто. Ми покажемо рецепт, завдяки якому вареники вийдуть смачними та соковитими.
Інгредієнти для вареників:
- яйце куряче – 2 шт.;
- борошно – 800 г;
- сіль – 1 ч. л.;
- вода – 240 мл;
- сметана – 2 ст. л.;
- молоко – 240 мл;
- сир домашній – 500 г;
- соняшникова олія – 30 мл;
- крохмаль – 1/2 ст. л.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- цукор – 2 ст. л.;
- картопля – 7 шт.
Приготування вареників:
Змішуємо одне яйце та сметану до однорідності. Виливаємо до суміші молоко та воду, солимо масу. Просіюємо в суміш борошно і добре перемішуємо до стану тіста.
Перекладаємо тісто на робочу поверхню та вимішуємо руками протягом 10 хвилин. Формуємо колобок та забуваємо про нього в теплому місці на 1,5 години.
Відварюємо очищену картоплю. Цибулину дрібно нарізаємо.
У сковороді з підігрітою олією обсмажуємо цибулю до золотистого кольору на середньому вогні. Картоплю поки що можна потовкти у пюре.
З’єднуємо картопляне пюре та цибулю, солимо за смаком.
В окремій мисці змішуємо жовток (білок не потрібний), сир та цукор, ретельно перемішуємо. Можна додати дрібку солі за смаком.
Тісто ділимо на 3 частини. З кожної формуємо колобок, який потім розкачуємо прямокутний пласт товщиною 5 мм. З пласта вирізаємо кружечки діаметром 6 см.
У середину кожного кружечка викладаємо столову ложку начинки, сирної чи картопляної. Склеюємо пальцями обидва краї вареників, таким чином запечатуємо начинку.
Кип’ятимо в каструлі воду, підсолюємо і кладемо туди вареники, варимо, доки не спливуть. Потім чекаємо 3 хвилини та виймаємо з води.
Цей рецепт універсальний і підійде тим, хто любить готувати не на один день. Ви можете прибрати вареники у холодильник і зварити у будь-який зручний час.