Варення з кавунових кірок на зиму! Найсмачніші цукати

Варення

Це один з найстаріших рецептів, завдяки якому, ви запасетесь дуже смачними цукатами і зможете не просто їх їсти, а додавати в найрізноманітніші десерти.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кавунові кірки – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 1 кг;
  • ванільний цукор – 2 пачки;
  • гвоздика – 3 шт;
  • половина лимона, різана часточками.

Варення з кавунових кірок: процес приготування

Варення з кавунових кірок на зиму! Найсмачніші цукати

Кірки добре очищаємо від м’якоті, ріжемо на шматки і замочуємо на 3 години в розчині соди – 2 ст.л на 2 літри води. Промиваємо кірки.

Цукор розчиняємо водою і доводимо до гарячого стану. Кидаємо кірки кавуна в сироп, перемішуємо.

Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин після закипання на невеликому вогні.

Знімаємо каструлю з плити і залишаємо охолоджуватись на ніч.

Вранці знову варимо на повільному вогні і варимо 10 хвилин після закипання. Залишаємо остигати на 1.5 години.

Ставимо каструлю на плиту, додаємо гвоздику, ванільний цукор, часточки лимона і варимо після закипання 1 годину і 10 хвилин.

Варення з кавунових кірок на зиму! Найсмачніші цукати

Розливаємо варення по стерилізованим баночках і закручуємо кришки.

Варення з кавунових кірок на зиму! Найсмачніші цукати

Перевертаємо баночки і залишаємо остигати.

Зберігаємо цукати в підвалі або в коморі.

Головне – не переварити, щоб цукати залишалися щільними і бурштиновими.

Варення з кавунових кірок на зиму! Найсмачніші цукати

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар