Улюблений в нашій родині салат «Херсонський» на зиму

Салати на зиму

Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний салат «Херсонський». У нашій родині цей салат люблять усі. Радимо всім спробувати.

Необхідні продукти:

  • По 300 грам моркви і цибулі, капусти і болгарського перцю
  • По одному кілограму огірків і помідорів
  • 60 грам 9% оцту
  • 100 грам цукру
  • 150 грам соняшникової олії
  • Дві повні столові ложки солі
  • 30 грам петрушки і кропу
  • Гострий перець – на свій розсуд.

Салат «Херсонський»: процес приготування

Огірки нарізаємо кружечками, скориставшись фігурним ножем. Якщо такого немає, можна використовувати звичайний кухонний ніж. З фігурним ножем буде красивіше. Нарізані огірки перекладаємо в посуд, в якій і буде маринуватися салат.

Таким же методом нарізаємо і моркву. Помідори і цибулю – півкільцями. Відправляємо всі овочі до огірків.

Тонкою соломкою ріжемо болгарський перець. Якщо Ви любите гострі страви, додаємо і гострий перець. Наша сім’я не любить гостре, тому цей інгредієнт ми не додаємо.

Тонко шаткуємо капусту, подрібнюємо зелень і з’єднуємо з іншими овочами.

Далі солимо, кладемо цукор, оцет соняшникову олію, перемішуємо салат і даємо йому промаринуватися від 2 до 3 годин.

Після цього, розкладаємо салат по чистим банкам і заливаємо його соком, який виділили овочі. З такої кількості продуктів у нас виходить шість півлітрових банок.

На дно каструлі, в якій будуть стерилізувати банки, кладемо серветку, а на неї вже ставимо банки з салатом, накривши їх кришками. Час стерилізації – 25 хвилин. Ось і весь рецепт.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь