Улюблений торт, виходить навіть у тих, хто не вміє пекти бісквіт

Бісквітний торт

Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом улюбленого торта, а точніше одного з них. Тортик відомий мені під назвою “Корівка”, рецепт колись дуже давно я знайшла на просторах інтернету. Приготувавши його один раз, я закохалася в нього. Щоб приготувати його, потрібно всього два кроки спекти бісквіт і приготувати суфле.

Необхідні продукти:

Для бісквіта:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Соняшникова олія – 3 ст.л.

Для просочення:

  • Вода – 0,5 склянки
  • Цукор – 2 ст.л.

Для суфле:

  • Сметана 20% – 400 г
  • Варене згущене молоко – 1 банка
  • Желатин – 20 г
  • Вода – 0,5 склянки
  • Шоколад

Як приготувати торт Корівка

Насамперед приготуємо бісквіт. Глибоку миску розбиваємо 4 яйця. Всипаємо склянку цукру і збиваємо міксером до побіління суміші і збільшення в об’ємі в два рази. Всипаємо 1 склянку просіяного пшеничного борошна. І додаємо чайну ложку розпушувача. Перемішуємо все за допомогою міксера. Вливаємо 3 столові ложки соняшникової олії. Ще раз перемішуємо.

Форму змащуємо соняшниковою олією, її діаметр 24 см. Виливаємо тісто. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку випікатися до готовності, до сухого сірника.

Бісквіт охолодили в формі, і робимо проколи виделкою по всьому бісквіту.

Улюблений торт, виходить навіть у тих, хто не вміє пекти бісквіт

Приготуємо просочення. Нам знадобитися півсклянки кип’яченої теплої води. Додаємо 2 столові ложки цукру і перемішуємо до повного розчинення цукру. Потім просочуємо бісквіт нашою солоденькою водичкою.

Приготуємо суфле. Для цього нам знадобитися півсклянки гарячої води. Висипаємо в склянку 20 г желатину і гарненько перемішуємо, залишаємо на пару хвилин щоб він набряк.

Тим часом в глибоку миску видавлюємо 400 г сметани, у мене 20% жирності. До сметани додаємо банку вареної згущенки. За допомогою міксера перемішуємо сметану і згущене молоко.

Сотейник ставимо на плиту і виливаємо желатин, розтоплюємо його на невеликому вогні, але не даємо закипіти, рідина повинна вийти однорідною.

Охолоджуємо желатин і виливаємо до майбутнього суфле. Ще раз все добре перемішуємо.

Виливаємо рідку суміш зверху на бісквіт і відправляємо в холодильник до повного застигання.

Улюблений торт, виходить навіть у тих, хто не вміє пекти бісквіт

Через кілька годин суфле застигло і торт готовий. За бажанням посипаємо зверху тертим шоколадом.

Улюблений торт, виходить навіть у тих, хто не вміє пекти бісквіт

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар