Не опадає і завжди пишний. Високий шифоновий бісквіт на всю форму

Бісквітний торт

Шифоновий бісквіт, який використовується в рецепті цього торта можна просочувати різними сиропами і вийде торт кавовий або повністю шоколадний, молочний і медовий.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця; 5 шт;
  • цукор, 200 г;
  • сіль, дрібку;
  • олія соняшникова, 50 г;
  • борошно, близько 240 г;
  • розпушувач, 1 ч.

Процес приготування бісквіту

Якщо ви хочете, щоб бісквіт був повністю шоколадним, тоді 40 г борошна замініть какао, тільки порошок беріть якісний і жирний, що забезпечить справжній і насичений шоколадний смак торту.

Це класичний рецепт бісквіту, у якому мінімум інгредієнтів.

Ви можете відразу збивати яйця з дрібкою солі і потім поступово вводити цукор і збивати масу до високої, густої та стійкої консистенції.

Можна збивати окремо білки та жовтки, розділивши для них цукор на дві рівні частини і потім все змішати лопаткою.

Додаємо олію і вимішуємо.

Борошно просіюємо та з’єднуємо з розпушувачем, частинами вводимо в масу та акуратно змішуємо лопаткою, знизу вгору, щоб не руйнувати пишність маси.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Випікаємо близько 40 хвилин, перші 30 хвилин дверцята не відчиняємо.

Не опадає і завжди пишний. Високий шифоновий бісквіт на всю форму

Охолоджуємо і відправляємо на кілька годин у холодильник, щоб при нарізанні він не кришився.

Бісквіт можна розрізати на 4 коржі.

Не опадає і завжди пишний. Високий шифоновий бісквіт на всю форму

Тепер можете збирати торт, просочивши коржі кавою або шоколадним сиропом, молоком із цукром чи медом.

Крем вибирайте будь-який на свій смак і збирайте торт, який потім можна полити зверху шоколадом і прикрасити шоколадною крихтою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар