Шифоновий бісквіт, який використовується в рецепті цього торта можна просочувати різними сиропами і вийде торт кавовий або повністю шоколадний, молочний і медовий.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця; 5 шт;
- цукор, 200 г;
- сіль, дрібку;
- олія соняшникова, 50 г;
- борошно, близько 240 г;
- розпушувач, 1 ч.
Процес приготування бісквіту
Якщо ви хочете, щоб бісквіт був повністю шоколадним, тоді 40 г борошна замініть какао, тільки порошок беріть якісний і жирний, що забезпечить справжній і насичений шоколадний смак торту.
Це класичний рецепт бісквіту, у якому мінімум інгредієнтів.
Ви можете відразу збивати яйця з дрібкою солі і потім поступово вводити цукор і збивати масу до високої, густої та стійкої консистенції.
Можна збивати окремо білки та жовтки, розділивши для них цукор на дві рівні частини і потім все змішати лопаткою.
Додаємо олію і вимішуємо.
Борошно просіюємо та з’єднуємо з розпушувачем, частинами вводимо в масу та акуратно змішуємо лопаткою, знизу вгору, щоб не руйнувати пишність маси.
Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
Випікаємо близько 40 хвилин, перші 30 хвилин дверцята не відчиняємо.
Охолоджуємо і відправляємо на кілька годин у холодильник, щоб при нарізанні він не кришився.
Бісквіт можна розрізати на 4 коржі.
Тепер можете збирати торт, просочивши коржі кавою або шоколадним сиропом, молоком із цукром чи медом.
Крем вибирайте будь-який на свій смак і збирайте торт, який потім можна полити зверху шоколадом і прикрасити шоколадною крихтою.