Торт Ніжність. Дуже ніжний і повітряний бісквітний торт

Бісквітний торт

Торт прекрасно поєднує в собі всі інгредієнти. Повітряний, пористий бісквіт, відмінно просякнутий і прошарований білим шоколадом, кокосовою стружкою і мигдальним горіхом.

Крем – збиті вершки з м’яким сиром, який при бажанні можна замінити вершковим сиром. Готується легко і просто, виглядає красиво!

Необхідні продукти:

Інгредієнти розраховані на торт діаметром 18 см, висота 11 см, вага 1.600 кг.

Бісквіт

  • Яйця – 4 шт., чиста вага 4 яєць 220 грам
  • Цукор – 110 грам
  • Ванільний цукор – 10 грам або за смаком
  • Пшеничне борошно – 110 грам
  • Картопляний крохмаль – 40 грам
  • Розпушувач для тіста – 10 грам
  • Сіль – дрібка

Крем

  • Вершки 30% -35% жирності – 400 мл.
  • Цукрова пудра – 110 грам
  • М’який сир – 360 грам / можна замінити вершковим сиром

Ганаш

  • Білий шоколад – 100 грам
  • Вершки 30% -35% жирності – 50 мл.

Просочення

  • Вершки 30% -35% жирності – 50 мл.
  • Молоко – 50 мл.
  • Цукор – 15 грам

Посипання

  • Кокосова стружка – 45 грам
  • Мигдальний горіх – 65 грам

Як приготувати торт Ніжність

Спочатку треба приготувати бісквіт, як його приготувати ви можете подивитися в попередньому моєму рецепті – Повітряний бісквіт для торта.

Дивитись рецепт бісквіта для торта

Торт Ніжність. Дуже ніжний і повітряний бісквітний торт

Дістаємо бісквіт з холодильника, звільняємо від плівки.

Зрізаємо шапку бісквіта, щоб бісквіт був рівний. Вона нам знадобиться, для обсипання торта.

Якщо бісквіт добре підрум’яниться знизу, то можна зрізати і низ бісквіта.

Розрізаємо бісквіт на три коржа. Спочатку ножем я прорізаю контур по краю. В отриманий розріз вставляю нитку. І розрізаю ниткою бісквіт.

Ось такий у розрізі виходить повітряний і пористий бісквіт.

Кожен шар будемо посипати кокосовою стружкою і мигдальним горіхом.

Горіхи треба подрібнити ножем, дуже дрібно їх кришити не треба.

Змішуємо горіхи разом з кокосовою стружкою.

Приготуємо крем. Виливаємо охолоджені вершки в охолоджену чисту суху чашку.

Починаємо збивати на невеликих оборотах міксера.

Коли вершки починають пінитися, поступово додаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати.

Цукрову пудру ввели, поступово збільшуємо обороти міксера до максимальних.

Коли вершки стали пишні і на поверхні видно малюнок від віночків – досить збивати.

Додаємо в вершки м’який сир.

Якщо у вас сир щільний, то перед тим як його додавати в вершки, пробийте його міксером, щоб він став повітряним.

Акуратно на не великих оборотах міксера, перемішуємо до однорідного стану.

Виходить ніжний, повітряний крем, який відмінно тримає форму.

Приберіть поки крем в холодильник.

Торт Ніжність. Дуже ніжний і повітряний бісквітний торт

Приготуємо просочення для бісквіта.

У 50 мл жирних вершків додаємо 50 мл молока, і 15 грам цукру або цукрової пудри

Добре перемішати, щоб цукор розчинився.

Торт Ніжність. Дуже ніжний і повітряний бісквітний торт

Приготуємо ганаш. У гарячі вершки висипаємо подрібнений білий шоколад так, щоб він був повністю покритий вершками.

Почекаємо дві – три хвилини, що б шоколад розтанув.

І ретельно перемішати віночком до однорідного стану.

Так як кількість вершків невелика, то вони остигають швидко.

Тому, якщо маса добре не перемішується, то розігрійте її трохи в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Все ретельно перемішуємо. Ганаш готовий.

Торт Ніжність. Дуже ніжний і повітряний бісквітний торт

Сформуємо торт.

На тарілку викладаємо нижній корж.

Рівномірно поливаємо його 1/3 частиною просочення.

Далі рівномірно розподіляємо 1/3 частину ганаша.

Одягаємо кільце. Кільце всередині я закрила харчовою плівкою, щоб легше було знімати кільце з готового торта.

Посипання з кокосової стружки і мигдальних горіхів ділимо на 4 частини.

Посипаємо ¼ частиною посипання нижній корж.

Торт Ніжність. Дуже ніжний і повітряний бісквітний торт

Крем теж ділимо візуально на 4 частини.

Викладаємо ¼ частина крему, і акуратно розрівнюємо по всій поверхні.

Торт Ніжність. Дуже ніжний і повітряний бісквітний торт

Накриваємо другим коржем. Корж злегка придавлюємо, щоб він скріпився з кремом.

І все повторюємо.

Наносимо 1/3 частину просочення. Далі 1/3 частина ганаша. Розрівнюємо. Посипаємо ¼ частиною посипання. Викладаємо ¼ частину крему, і акуратно розрівнюємо по всій поверхні.

Викладаємо останній 3 корж і повторюємо.

  • просочення
  • ганаш
  • посипання
  • крем

Закриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 5-6 годин, я зазвичай прибираю на ніч. Щоб торт добре просочився і зафіксувався.

Частину крему треба залишити для вирівнювання боків торта. Крем теж прибираємо в холодильник.

Готовий торт дістаємо їх холодильника.

Звільняємо від форми. Знімаємо плівку.

Торт Ніжність. Дуже ніжний і повітряний бісквітний торт

Вирівнюємо кремом край торта.

Шапку бісквіта, яку ми зрізали на початку, треба подрібнити в дрібну крихту. Це можна легко зробити руками.

З’єднуємо крихту разом з посипанням яке залишилось, перемішаємо.

Прикрашаємо торт за своїм бажанням, кремом і крихтою.

Торт Ніжність. Дуже ніжний і повітряний бісквітний торт

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар