Цукерки з горіхами

Цукерки з горіхами - рецепт Цукерки в домашніх умовах

Домашні цукерки можуть бути дуже нескладними в приготуванні, з доступних продуктів і дуже смачні! Вибирайте горіхи і шоколад на свій смак. Смачно виходить з мигдалем, з грецькими, з фундуком, з арахісом і т.д. Шоколад бажано брати з високим вмістом какао, але підійде практично будь-який: молочний, з горіхами, гіркий, білий і т.д. Крім меду чудово зліплять і підсолодять начинку всілякі сиропи, і краще, натуральні.

Інгредієнти

  • Горіхи будь-які за смаком – 200 грам;
  • Вафлі або печиво мелені – 3 ст. ложки;
  • Сироп або мед – 2-2,5 ст. ложки;
  • Вершкове масло – 1-1,5 ст. ложка;
  • Шоколад будь-який – 1 плитка (90-100 грам).

Покроковий рецепт приготування

Нагрійте сироп або мед і розтопіть в ньому вершкове масло. Перемішайте.

Горіхи подрібнити, але так, щоб не була горіхова мука, а маса з шматочками різного розміру. Додайте горіхи в мед з маслом.

Вафлі або печиво подрібніть за допомогою блендера або качалки.

Додайте крихту в начинку, перемішайте і відкоригуйте масу додаванням або меду, або ще крихти.

Маса начинки повинна бути такою, щоб з неї ліпилися кульки. Помістіть їх на кілька хвилин в холодильник, тобто на час поки буде готуватися шоколадна глазур.

Для приготування глазурі молочний шоколад досить просто розтопити, а до темного або гіркого бажано додати 1-2 ст. ложки вершків або молока.

Занурюйте в шоколадну масу горіхові заготовки, наприклад, за допомогою двох ложечок.

Зручно викладати цукерки на поверхню, покриту фольгою.

Дайте шоколадній глазурі застигнути в холодильнику і цукерки з горіхами готові. Приємного чаювання!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар