Домашні цукерки можуть бути дуже нескладними в приготуванні, з доступних продуктів і дуже смачні! Вибирайте горіхи і шоколад на свій смак. Смачно виходить з мигдалем, з грецькими, з фундуком, з арахісом і т.д. Шоколад бажано брати з високим вмістом какао, але підійде практично будь-який: молочний, з горіхами, гіркий, білий і т.д. Крім меду чудово зліплять і підсолодять начинку всілякі сиропи, і краще, натуральні.
Інгредієнти
- Горіхи будь-які за смаком – 200 грам;
- Вафлі або печиво мелені – 3 ст. ложки;
- Сироп або мед – 2-2,5 ст. ложки;
- Вершкове масло – 1-1,5 ст. ложка;
- Шоколад будь-який – 1 плитка (90-100 грам).
Покроковий рецепт приготування
Нагрійте сироп або мед і розтопіть в ньому вершкове масло. Перемішайте.
Горіхи подрібнити, але так, щоб не була горіхова мука, а маса з шматочками різного розміру. Додайте горіхи в мед з маслом.
Вафлі або печиво подрібніть за допомогою блендера або качалки.
Додайте крихту в начинку, перемішайте і відкоригуйте масу додаванням або меду, або ще крихти.
Маса начинки повинна бути такою, щоб з неї ліпилися кульки. Помістіть їх на кілька хвилин в холодильник, тобто на час поки буде готуватися шоколадна глазур.
Для приготування глазурі молочний шоколад досить просто розтопити, а до темного або гіркого бажано додати 1-2 ст. ложки вершків або молока.
Занурюйте в шоколадну масу горіхові заготовки, наприклад, за допомогою двох ложечок.
Зручно викладати цукерки на поверхню, покриту фольгою.
Дайте шоколадній глазурі застигнути в холодильнику і цукерки з горіхами готові. Приємного чаювання!