Тюфтелі з підливою на сковороді

Тюфтелі з підливою на сковороді - рецепт Тюфтелі

Готуємо смачну і ситну страву домашньої кухні на всі часи – формуємо прості тефтелі з підливою на сковороді. Злегка обсмажуємо морквяно-цибульну суміш, просочуючи її маслом, викладаємо на овочевий шар м’ясні заготовки і все разом пропарюємо під кришкою на плиті. Вироби швидко доходять до готовності і виходять дуже апетитними! Морква додає підливі солодкість, томатна паста залишає приємну кислинку і створює основний аромат.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш (свинина + яловичина або інший) – 500 г;
  • рис – 90 г;
  • цибуля ріпчаста – 200 г (1 велика головка або 2 невеликі);
  • морква – 100 г (1 шт.);
  • часник – 1-2 зубці;
  • петрушка – 3-4 гілочки;
  • томатна паста – 2-3 ст. ложки;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія (для смаження) – 3-4 ст. ложки.

Процес приготування тюфтелів

Цибулю очищаємо і дрібно січемо. Половину порції завантажуємо до фаршу. Листя петрушки дрібно нарізаємо і теж додаємо до м’ясної маси, слідом вичавлюємо через прес зубці часнику.

Рис промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до напівготовності. Відкинувши на дрібне сито і промивши під холодним струменем, викладаємо до фаршу.

Солимо / перчимо і ретельно вимішуємо м’ясну суміш.

Залишки цибулі викладаємо на прогріту з рафінованою олією сковороду. Помішуючи, обсмажуємо на помірному вогні близько 3-5 хвилин.

Як тільки цибуля зазолотиться, додаємо моркву, натерту грубо. Обсмажуємо овочеву суміш, просочуючи олією, ще 3-5 хвилин.

З м’ясної маси формуємо круглі заготовки (близько 15 штук). Викладаємо на морквяно-цибулевий шар.

Кип’ятком розводимо томатну пасту (рідини потрібно приблизно 1,5-2 склянки). Заливаємо тефтелі – м’ясні заготовки повинні бути занурені в рідину майже повністю. При необхідності додаємо кип’ятку. Солимо / перчимо підливу.

Доводимо рідина до бурління, накриваємо сковорідку кришкою і зменшуємо вогонь. Тушкуємо тефтелі при слабкому кипінні 25-30 хвилин. В кінці пробуємо підливу, при необхідності робимо смак більш солоним чи гострим, додавши сіль або червоний мелений перець.

Присипавши зеленню, подаємо ароматні тефтелі з підливою до будь-якого гарніру. Соковиті м’ясні вироби прекрасно доповнять картопляне пюре, гречану кашу, макарони, овочеве рагу і т.д.

Тефтелі з підливою на сковороді готові! Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь